Skip to main content
Reynaers Campus entrance hall.

Onze duurzame weg vooruit: ontdek het nieuwe duurzaamheidsverslag van de Reynaers Group

Het is eindelijk zover! De nieuwste versie van het duurzaamheidsverslag van de Reynaers Group beschrijft onze huidige ecologische prestaties en duurzame engagementen voor de periode 2023-2030. Het effent het pad voor een koolstofarme en duurzame toekomst voor ons bedrijf en onze gemeenschap.

Om je te helpen op jouw reis naar duurzaam bouwen, wil de Reynaers Group zo transparant mogelijk zijn. In 2022 lanceerden we ons eerste duurzaamheidsverslag, Reynaers Act, dat focuste op circulaire producten, duurzame gebouwen, koolstofvermindering en onze mensen. Vandaag bouwen we voort op onze oorspronkelijke strategie met een luchtdichte tactische routekaart in een vernieuwd design.

Wat is nieuw?

Recente wetgeving van de EU, namelijk de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), schrijft officiële regels voor over hoe bedrijven hun ecologische prestaties moeten communiceren. Het nieuwe duurzaamheidsverslag is onze eerste stap naar naleving van de CSRD, met een persoonlijk tintje voor de Reynaers Group. We blijven trouw aan ons bedrijfscredo "Together for better" en leggen duidelijke en ambitieuze duurzame doelstellingen vast voor de hele Group.

warehouse colleague reynaers aluminium
  • Om onze planeet te beschermen, investeren we in circulaire oplossingen die helpen om je woning klaar te maken voor de toekomst; koolstofarme materialen en nieuwe technologieën zijn in dit opzicht belangrijke factoren. We blijven ons inspannen om de directe en indirecte koolstofuitstoot van onze hele waardeketen te verminderen.
  • We willen onze mensen betrekken door hen te helpen groeien op een gezonde en veilige werkplek. We zijn trots op onze cultuur binnen de Reynaers Group, die ondernemerschap, innovatie en inclusie stimuleert.
  • We nemen onze verantwoordelijkheid op en communiceren altijd transparant met onze gemeenschap. We passen een strikte ethische code toe, kiezen onze leveranciers zorgvuldig en kopen alleen verantwoorde materialen. Door lokale initiatieven en liefdadigheidsevenementen te steunen, kunnen we op een oprechte en impactvolle manier iets teruggeven aan de maatschappij.

Bekijk deze video en leer meer over de vernieuwde Reynaers Act-strategie:

Onze duurzame reis

Ken Wright, programmamanager Duurzaamheid van de Reynaers Groep: "Het nieuwe rapport betekent een enorme sprong voorwaarts in de duurzame reis van ons bedrijf. We liggen niet alleen op schema om tegen 2025 aan de rapporteringsvoorschriften te voldoen, maar we hebben de lat nog hoger gelegd door ons te verbinden tot een zeer ambitieuze reeks doelstellingen. Het zal veel moeite kosten om deze 2030 doelstellingen te halen, maar ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen als we nauw samenwerken met al onze belanghebbenden."

"Het opstellen van dit rapport was alleen mogelijk met de hulp van deskundige collega's uit verschillende afdelingen en dochterondernemingen. Samen blijven we handelen met een blijvende positieve impact, en ik ben iedereen binnen de Reynaers Groep dankbaar die betrokken was, is en zal zijn bij dit geweldige project."

Samen ondernemen we actie om een blijvende positieve impact te hebben.

Ken Wright
Programmamanager Duurzaamheid Reynaers Groep
Ken Wright.
Gratis downloaden

Laat je inspireren

The Reynaers Group sustainability report.