Skip to main content
Reynaers Group and SDG Pioneer logo.

VN erkent Reynaers Group als duurzame pionier

De Verenigde Naties hebben de Reynaers Group het SDG Pioneer-label toegekend voor zijn ambitieuze duurzame inspanningen. Doorslaggevende factoren waren de voortdurende zoektocht van het bedrijf naar energie-efficiënte oplossingen en de lancering van onze wereldwijde duurzaamheidsstrategie, Reynaers Act.

Met dit internationale certificaat huldigt de VN bedrijven die effectieve duurzaamheidsinitiatieven hebben opgenomen in hun huidige en langetermijnbedrijfsvisie. Bedrijven over de hele wereld gebruiken de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) als kompas in hun toekomstgerichte activiteiten. Alleen innovatieve industrieleiders die het model toepassen om een positieve impact te hebben op onze planeet en de samenleving, komen in aanmerking om officiële SDG Pioniers te worden. Reynaers Group is een van die leiders.

Een holistische benadering

Reynaers Group heeft veel verschillende projecten die verband houden met ten minste één van de SDG's. We ontwerpen bijvoorbeeld gecertificeerde producten die de energie-efficiëntie van gebouwen over de hele wereld helpen verbeteren. Veel van onze nieuwe kantoren en magazijnen zijn voorzien van deze oplossingen, zoals de aanstaande Forster Campus in Zwitserland (LEED Gold certificering in uitvoering) of de onlangs voltooide RCE Campus in Polen (BREEAM Excellent gecertificeerd).

Ken Wright accepting the SDG Pioneer Certificate for Reynaers Group.

Ken Wright, duurzaamheidsmanager bij de Reynaers Group, neemt het SDG-pionierscertificaat in ontvangst uit handen van VN-directeur Sherri Aldis.

Daarnaast is de bescherming van het welzijn van onze werknemers een gedeelde kernverantwoordelijkheid; interne gezondheids- en veiligheidscampagnes herinneren ons daar elke dag aan. We bekommeren ons ook om onze lokale gemeenschappen door non-profitorganisaties te steunen of door sponsoractiviteiten van het Reynaers for Community-initiatief.

Sinds 2022 zijn al onze duurzame verbintenissen vastgelegd in de Reynaers Acthet officiële duurzaamheidsverslag van de Reynaers Group. Het helpt ons op de hoogte te blijven van onze wetenschappelijk onderbouwde bedrijfsdoelstellingen voor 2030, die gericht zijn op een verminderde koolstofuitstoot in onze directe en indirecte activiteiten.

Ken Wright, Programmamanager Duurzaam Ondernemen: "Bij Reynaers Group doen we er altijd alles aan om een blijvende positieve impact te hebben. Daarom ben ik erg trots dat ons bedrijf deze unieke erkenning van de VN heeft gekregen. Normaal gesproken duurt het certificeringsproces voor de SDG Pioneer drie jaar. Maar dankzij onze sterke historische inspanningen en toekomstbestendige Reynaers Act-strategie zijn we erin geslaagd om het label al in één jaar te verdienen! Het motiveert ons om onze reis voort te zetten en samen te bouwen aan een betere, duurzamere toekomst."

The SDG Pioneer logo.

Het SDG Pioneer-certificaat getuigt van onze wereldwijde duurzame inzet, zoals beschreven in onze Reynaers Act-strategie.

Ken Wright
Programmamanager Duurzaam Ondernemen Reynaers Group

Wil je weten hoe we bij Reynaers Aluminium het SDG-model toepassen? Je vindt meer informatie in dit korte blogartikel.

Lees meer