Reynaers Training & Automation Centre

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1965 speelt Reynaers Aluminium een toonaangevende rol in de bouwsector. Haar profielsystemen zijn geëvolueerd van een esthetisch element tot een wezenlijk onderdeel van een gebouw. De profielen voldoen aan de hoogste internationale eisen op de bouwmarkt.
 
Het Reynaers Institute bundelt de kennis en ervaring van architecten, constructeurs, aannemers en medewerkers van Reynaers Aluminium. Hier wordt samengewerkt aan de bouwvisie van de toekomst.
 
Het Reynaers Institute is veel meer dan een gebouw. Het is een kenniscentrum dat waarden als partnerschap en innovatie in de praktijk brengt. Het is een internationaal communicatieforum en een inspiratiebron voor al diegenen betrokken in het bouwproces.
 
Theoretische en praktische trainingen
Bij Reynaers benadrukken wij het belang van productie en installatie van onze aluminium profielen op lange termijn. Daarom hebben we sterke relaties uitgebouwd met een internationaal netwerk van raamproducenten en designers. Voor hen organiseren we trainingen.
 
Deze verschillende trainingssessies leren onze klanten de nodige kennis en vaardigheden om op hun beurt uitstekende kwaliteit af te leveren bij hun klanten. Onze praktische training bestaat in een basis - en een gevorderde versie. Assemblage, installatie en softwaretrainingen (Reynapro) zijn allemaal mogelijk. Daarnaast organiseert Reynaers eveneens presentaties over relevante onderwerpen voor architecten.
Het Institute biedt volgende opleidingen aan:
- Assemblagetraining
- Installatietraining
- Softwaretraining
 
Voor meer informatie over onze trainingen en seminaries, kan je ons altijd contacteren op volgend adres: info@reynaers.be
 
Automation 
Reynaers biedt een gamma van automatiseringsoplossingen aan door middel van partnerships. Elk deel van het productieproces kan geoptimaliseerd worden door een automatiseringsoplossing. Zo’n state-of-the-art machine legt automatisch de link met het softwareprogramma Reynapro. Zo vermindert elke constructeur zijn kostenplaatje en spaart tijd. Reynaers stelt, op basis van jouw activiteiten, de correcte machines voor de verwerking van jouw profielen aan je voor.
 
ReynaPro
Om onze profielen volledig automatisch te kunnen verwerken, is er een link nodig tussen de gebruikte machines en de Reynapro software. In deze software zit een database met alle profielen en accessoires. Deze database wordt gebruikt bij het maken van de nodige berekeningen en het samenstellen van de producten. De data in ReynaPro worden constant up-to-date gebracht en ondersteund door de technische diensten.
Reynaers ontwikkelde hechte partnerships met machineleveranciers. Door deze samenwerking kan Reynaers de machines perfect komen installeren, onderhouden en bijstand leveren.