ZONNEPANELEN OP MAAT VOOR ESTHETISCHE INTEGRATIE IN BOUWELEMENTEN

0203

In het Interreg project PV Op Maat werken acht kennispartners en een vijftiental bedrijven samen aan de ontwikkeling en demonstratie van bouwelementen die elektriciteit opwekken uit zonlicht. 
Met financiële steun van de Europese Unie wordt onderzocht hoe op maat gemaakte, gekleurde of doorzichtige PV elementen reeds in productie volledig geïntegreerd kunnen worden in bouwdelen.  Reynaers Aluminium is een van de deelnemende bedrijven in PV Op Maat.


PV OP MAAT
Doel van het project is om de maatgesneden produceerbaarheid van dunne film PV aan te tonen, en deze PV op maat te integreren in bouwdelen zoals daken, ramen, serres en gevelpanelen. Hiertoe zullen in samenwerking met bedrijven demonstratoren worden vervaardigd die binnen het project op testgebouwen beproefd zullen worden, en vergeleken met de huidige standaard technologie. 


GRENSOVERSCHRIJDENDE SAMENWERKING VOLGENS HET PRINCIPE VAN OPEN INNOVATIE
Naast de Solliance partners TNO (project coordinator) ECN, imec (B), FZ Jülich (D), TU/e, en Universiteit Hasselt (B), nemen ook Hogeschool ZUYD en KU Leuven (B) deel. Daarnaast wordt er samengewerkt met leveranciers, PV producenten en -integratiebedrijven, bouwondernemingen en eindgebruikers, kennis- en onderwijsinstellingen en de private sector.
Reynaers Aluminium heeft in het kader van deze samenwerking meegewerkt aan de realisatie van een demonstrator in het VLIETGEBOUW van de KU Leuven.

INTERREG

Dit project komt tot stand via een bijdrage van het Europees programma Interreg V Vlaanderen-Nederland dat via grensoverschrijdende projecten innovatie, duurzame energie, een gezond milieu en de arbeidsmarkt stimuleert. Medefinanciers van het project zijn:

Meer informatie:
www.pvopmaat.nl 
 

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Evenementen06-07-2021

Bouwen om af te breken. Een nieuwe circulaire bouwcultuur wordt ingezet.

Evenementen30-06-2021

Biennale Architettura 2021 Venetië: Belgisch Paviljoen

Awards24-06-2021

Reynaers Aluminium wint de prestigieuze Red Dot Award 2021 met MasterPatio