Reynaers lanceert op Polyclose Masterline 10 ramen voor passiefbouw

0801

De innovatieve uitbreiding van het Masterline gamma van Reynaers Aluminium combineert extreme thermische eigenschappen met een minimale aanzicht-breedte van het profiel. Hierdoor passen de hoog isolerende Masterline 10 raamprofielen voor passiefbouw perfect in een hedendaags architecturaal design. Vernieuwende technologie, het handelsmerk van Reynaers Aluminium, staat centraal op de Polyclose. Bezoekers maken er zowel kennis met de meest vooruitstrevende aluminium systemen als met de innovatieve digitale oplossingen ter ondersteuning van de processen bij klanten. Je ontdekt er Reynaflow, de inmiddels beproefde software voor het beheer en de optimalisatie van het productieproces. Om de beleving en inspiratie voor eindklanten in de showrooms te versterken, lanceert Reynaers de product-configurator. Deze visualiseert alle aluminiumsystemen van Reynaers in alle designmogelijkheden in woningen in diverse stijlen.

De reeks Masterline 10 werd specifiek ontwikkeld voor passiefbouw. Masterline 10 is een uitbreiding op het Masterline gamma dat in 2016 gelanceerd werd. De nieuwe reeks wordt grotendeels opgebouwd uit dezelfde profielen en accessoires waardoor het aantal nieuwe componenten beperkt blijft en het aantal designvarianten en hun toepassingsgebied enorm groot is. Masterline 10 is beschikbaar in 3 designvarianten,Functioneel’-strak, ‘Renaissance’-klassiek en ‘Deco’-hedendaags.

Het hoog isolerende karakter wordt bekomen door de integratie van nieuwe innovatieve materialen en de opbouw van de thermische onderbreking. Kader-vleugel combinaties halen Uf waardes onder 1.0 W/m²K en op profielniveau dalen deze verder tot minimum 0.76 W/m²K.

De Masterline 10 profielen zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse bouwtrends. De profielen laten toe om heel grote glaspartijen te integreren met extreme thermische prestaties en werden getest op de hoogste inbraakwerendheid. Door het enorm brede aanbod is MasterLine 10 zowel geschikt voor woning- en appartementsbouw als voor publieke gebouwen waar het intensieve gebruik om een robuust en betrouwbaar systeem vraagt.

Aanzienlijke verbetering productietijden

Optimalisatie zet zich eveneens door in de productie van de aluminium systemen. Op Polyclose wordt ReynaFlow voorgesteld. Reynaflow biedt aluminium schrijnwerkers een intelligent systeem voor het beheer van de workflow en optimalisatie van de productieprocessen. Met deze tool voor smart manufacturing introduceert Reynaers Aluminium industry 4.0 in het productieproces van aluminium ramen en deuren. Met Reynaflow wordt het hele productieproces digitaal gelinkt. De voorbereiding, het zagen en bewerken, de montage en de afwerking worden in de paperless flow opgenomen. Dit zorgt voor een betere integratie van de productiefuncties, waarbij elke fase in realtime wordt bewaakt. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de productietijd.

Technologie versterkt inspiratie en beleving

Potentiële bouwers en verbouwers op zoek naar inspiratie worden door Reynaers technologisch verwend. Op Polyclose demonstreert Reynaers Aluminium zijn nieuwe product configurator. Deze maakt het voor eindklanten mogelijk om bij hun Reynaers Partner of Installer hun geprefereerde aluminium raam- of deursystemen digitaal te visualiseren. . Dankzij deze virtuele toepassing zijn Reynaers klanten in hun showroom niet langer beperkt tot de fysiek aanwezige elementen, maar kunnen zij het volledige gamma in hun toonzaal tonen en visualiseren in een woning die aansluit bij de stijl van de bouwheer.

Met MasterLine 10 en de hoogtechnologische digitale tools bevestigt Reynaers zijn reputatie als vooruitstrevend ontwikkelaar van innovatieve aluminiumoplossingen met oog voor architecturaal design en optimale inspiratie en beleving voor bouwheren.

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Awards25-11-2021

MasterPatio wint Archiproducts Design Awards 2021

Evenementen06-07-2021

Bouwen om af te breken. Een nieuwe circulaire bouwcultuur wordt ingezet.

Evenementen30-06-2021

Biennale Architettura 2021 Venetië: Belgisch Paviljoen