Reynaers Aluminium zet in op slimme ramen en deuren

1502

Raam- en deursystemen, ventilatietechnieken en huisautomatisering in de woning met elkaar laten communiceren tilt het leefcomfort en gebruiksgemak van de bewoners naar een hoger niveau. Reynaers Aluminium, Niko Renson en Velux slaan de handen in elkaar en gaan voor een ‘smart home’.  De ‘slimme’ ramen en deuren van Reynaers Aluminium worden geïntegreerd in hun beursstand op Batibouw 2017 in Paleis 4 - Stand 217.

Veilig en comfortabel

De architecturale trend waarbij maximale lichtinval door grote glaspartijen centraal staat betekent dat er steeds meer grote en zware raamelementen in de woning geïntegreerd worden. De innovatieve Reynaers technologie laat reeds toe om deze gemotoriseerd te openen of te sluiten. Voortaan is dit in een ‘smart home’ mogelijk via een centrale touchscreen, smartphone of tablet die ook andere processen beheert in het Niko Home Control systeem.

De veiligheid van de bewoners van een ‘smart home’ wordt versterkt door de mogelijkheid om op afstand na te gaan of ramen en deuren zich in open of gesloten toestand bevinden. Indien een gewenste bezoeker de woning mag betreden kan de eigenaar automatisch de deur openen, waar hij of zij zich ook bevindt.

Binnenklimaat

Niko Home Control verschaft de bewoner via het touchscreen of de smartphone informatie over de luchtkwaliteit van de woning. Door de mogelijkheid om ook ramen en deuren vanop afstand te bedienen kan men voortaan ook het ventilatieniveau van de woning automatisch beheren.

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Evenementen06-07-2021

Bouwen om af te breken. Een nieuwe circulaire bouwcultuur wordt ingezet.

Evenementen30-06-2021

Biennale Architettura 2021 Venetië: Belgisch Paviljoen

Awards24-06-2021

Reynaers Aluminium wint de prestigieuze Red Dot Award 2021 met MasterPatio