Reynaers Aluminium trots op bijdrage aan Belgisch paviljoen voor Wereldtentoonstelling in Dubai

World Expo Dubai
2401

Reynaers Aluminium is Golden partner van het Belgische paviljoen op de Wereldtentoonstelling 2020 in Dubai. Met onze hoogwaardige oplossingen op basis van aluminium profielen en beglazing helpen we het paviljoen 'The Green Arch' uit te stralen waar België echt voor staat. De Wereldtentoonstelling vindt plaats van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022.

Connecting Minds, Creating the Future

Dit jaar staat de Wereldtentoonstelling in het teken van het thema 'Connecting Minds, Creating the Future'. Een slogan die symboliseert hoe sterk Dubai zich inzet om een betere wereld op te bouwen en een duurzamere toekomst vorm te geven aan de hand van innovatieve oplossingen. Mobiliteit, Duurzaamheid en Opportuniteiten vormen de belangrijkste pijlers van het thema. Bezoek de wereldtentoonstelling en stap één van de 192 paviljoens binnen. Voor de allereerste keer heeft elk land een eigen paviljoen, waar de bezoekers een meeslepende culturele ervaring wacht. In het Belgische paviljoen, dat zich in het deel rond Mobiliteit bevindt, ontdekken bezoekers in detail welke visie het land er op dat vlak op na houdt tegen 2050. Het bouwwerk werd 'The Green Arch' gedoopt en staat in het teken van hoop. Bij de bouw ervan zijn heel wat duurzame technieken toegepast, zoals de bezoekers met eigen ogen kunnen zien. Een mooi staaltje van hoe architecten en burgers in volledige harmonie samen ecologische en inclusieve stedelijke gemeenschappen kunnen opbouwen.
 

The Green Arch op de Wereldtentoonstelling: mooi visitekaartje voor België

Het Belgische paviljoen telt vijf verdiepingen, die samen goed zijn voor een bruto vloeroppervlakte van 4824 vierkante meter. Het indrukwekkende, monolitische gebouw met een opvallende boog heeft ook iets weg van een bloem. Belgische technieken, toepassingen, producten en materialen verlenen het paviljoen een discrete elegantie. Die voel je meteen als je het paviljoen bezoekt, net als de warme, ongedwongen sfeer die zowel binnen als buiten hangt.

Dominique Schaeken, Chief Marketing Officer bij Reynaers Aluminium, legt uit: “Het was voor ons een hele eer om ons steentje te kunnen bijdragen aan dit opmerkelijke Belgische paviljoen, dat inspireert met nieuwe technologische snufjes. Heel wat bezoekers hebben The Green Arch al getipt als een van de tien paviljoens die je gewoonweg moet bezoeken tijdens de Wereldtentoonstelling in Dubai.” Duurzaamheid is een centrale boodschap in Dubai, en dat heeft de Belgische delegatie goed begrepen. Zo is het Belgische paviljoen 'energiepositief': het wekt meer energie op dan dat het zelf verbruikt. Bovendien hebben de aannemers gewerkt volgens de principes van circulair bouwen en uitsluitend gerecycleerde materialen gebruikt. Zelfs de houten structuur kan worden gedemonteerd en daarna opnieuw worden gebruikt.

Onze sterke aanwezigheid in het Midden-Oosten: een groot voordeel

De Belgische architecten Vincent Callebaut en Assar ontwierpen het paviljoen, de teams van BESIX Group namen de bouw ervan voor hun rekening. In samenwerking met BelExpo en BESIX Group leverde Reynaers Aluminium de aluminimum gevelprofielen en de beglazing van de structuur. Ali Khalaf, Managing Director bij Reynaers Aluminium Middle East, benadrukt wat het voor zijn team betekent om aan dit project mee te werken: “We zijn er trots op dat we België, het land waar onze hoofdzetel is gevestigd, hier in het Midden-Oosten kunnen helpen te promoten. Al zeventien jaar zijn we actief op deze markt en dit project symboliseert de innige band van het bedrijf met de regio.”

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Evenementen09-06-2022

Welke rol speelt de architect in 2050?

Evenementen02-06-2022

Don Bosco school bouwt circulaire gevel met aluminium ramen en deuren

Awards25-11-2021

MasterPatio wint Archiproducts Design Awards 2021