Eerste Minister brengt werkbezoek aan innovatieve Reynaers Campus te Duffel

0906
Reynaers Aluminium ontvangt vandaag Eerste Minister Charles Michel voor een werkbezoek aan de hoofdzetel te Duffel. Het bezoek staat in het teken van Belgische en internationale groei door duurzame innovatie. Tijdens de rondleiding ziet de Eerste Minister hoe R&D en automatisering een sterke motor zijn voor rechtstreekse jobcreatie en onrechtstreekse tewerkstelling in ons land en daarbuiten.
 
“Om competitief te zijn op de nationale en internationale bouwmarkt zetten wij consequent in op duurzame innovatie. Hierdoor zag Reynaers Aluminium zijn omzet en tewerkstelling sinds begin 2000 meer dan verdubbelen (zie grafiek onderaan). Daarom investeren wij sinds het ontstaan van het bedrijf, maar dan 50 jaar geleden, doorlopend in de uitbreiding van onze logistieke capaciteit, R&D-, training- en testfaciliteiten. Zo verzekeren wij onze toekomst als toonaangevende producent van architecturale aluminium oplossingen met hoge toegevoegde waarde. Wij zijn bijzonder fier en vereerd dat de Eerste Minister ons vandaag vergast op een werkbezoek om hier kennis mee te maken”, aldus Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium. 
 
Samen met CEO Martine Reynaers bezoekt de Eerste Minister de magazijnen met een totale oppervlakte van bijna 50.000 m² en het toonaangevende Reynaers Institute met zijn test-, training en automation centrum. De Eerste Minister maakt er kennis met de architecturale hoogkwalitatieve en energie-efficiënte aluminiumsystemen waarmee Reynaers zich op de markt onderscheidt. Deze innovatieve duurzaamheidsstrategie maakt van oudsher deel uit van de bedrijfscultuur. Reynaers was een van de eerste bedrijven die een thermisch verbeterd systeem voor ramen en deuren ontwikkelde. 
De Eerste Minister is bijzonder geïnteresseerd in de door innovatie gedreven visie van Reynaers Aluminium. Deze biedt immers de beste garantie voor verdere nationale en internationale groei.
 
De Reynaers Group stelt vandaag bijna 1900 mensen tewerk waarvan 426 te Duffel. Met de productie van aluminium oplossingen voor ramen, deuren en gevels wordt in ons land, naast de directe tewerkstelling, werkgelegenheid gecreëerd voor naar schatting 2.400 mensen die instaan voor de assemblage en plaatsing van het Reynaers schrijnwerk. Reynaers Aluminium heeft de strategische ambitie om de huidige groepsomzet van 387 miljoen Euro (2016) tegen 2020 te laten groeien tot 500 miljoen Euro.
 
 

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Evenementen06-07-2021

Bouwen om af te breken. Een nieuwe circulaire bouwcultuur wordt ingezet.

Evenementen30-06-2021

Biennale Architettura 2021 Venetië: Belgisch Paviljoen

Awards24-06-2021

Reynaers Aluminium wint de prestigieuze Red Dot Award 2021 met MasterPatio