Architectuur zonder Reynaers Aluminium? Moeilijk in te beelden…

2908

Tussen 8 en 17 september 2017 vindt het eerste Festival van de architectuur plaats. Reynaers ondersteunt dit initiatief als hoofdsponsor want aluminium en architectuur gaan uiteraard hand in hand. Dit jaar werd Antwerpen gekozen als uitverkoren stad en fungeert de Singel als epicentrum van het hele gebeuren. Het Festival duurt 10 dagen en mikt op een breed publiek, de activiteiten vereisen geen voorkennis of bepaalde leeftijd.

Het programma van het Festival focust op de relevantie van architectuur binnen onze leefomgeving. De activiteiten zijn er dan ook op gericht om bezoekers een unieke belevenis van architectuur en stedelijkheid aan te bieden.  Denk maar aan een Secret Cinema tijdens de Nacht van de architectuur, een workshop om je eigen droomhuis te bouwen aan het Red Star Line Museum of een rondleiding in het prachtige architecturale MAS.

Het Festival wordt spectaculair ingezet op 8 september met de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor architectuur door Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz. Op zondag 17 september wordt het Festival afgesloten met enkele festiviteiten zoals workshops voor kinderen en jongeren, thematische expo’s en muziekvoorstellingen. 

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Awards25-11-2021

MasterPatio wint Archiproducts Design Awards 2021

Evenementen06-07-2021

Bouwen om af te breken. Een nieuwe circulaire bouwcultuur wordt ingezet.

Evenementen30-06-2021

Biennale Architettura 2021 Venetië: Belgisch Paviljoen