Invloed van dubbel of driedubbel glas op energie en isolatie.

Ramen en deuren die goed isoleren zorgen niet enkel voor een aangenaam binnenklimaat, ze besparen ook op de energiefactuur. Reynaers raam - en deurprofielen bestaan in verschillende isolatieniveau ’s. Bovendien zijn ze in staat om zowel dubbel als driedubbel glas te dragen.

Dubbel glas
Het is al jaren de standaard maar in 2020 wordt het in Vlaanderen ook verplicht om elke woning te voorzien van dubbel glas. Wie dat niet doet zal strafpunten krijgen via een technisch verslag. Na een bepaald aantal strafpunten kan een woning onbewoonbaar verklaard worden.

Dubbele beglazing bestaat uit twee glaslagen met lucht tussen. Hoe dikker de ruimte tussen de twee glasbladen, hoe beter de isolatie van het glas. Dubbele beglazing wordt als standaard gehanteerd in hedendaagse nieuwbouwwoningen en bij renovaties.

Driedubbel glas
Driedubbele beglazing heeft drie glaslagen. In tegenstelling tot bij dubbele beglazing zit er tussen de verschillende lagen een edelgas. Dat edelgas zorgt voor een nog betere isolatie. Driedubbele beglazing wordt daarom vaak toegepast in passiefbouw.

Hoogrendementsglas
Hoogrendementsglas is dubbele beglazing met een speciale coating op de binnenkant van het raam. Die coating zorgt voor een beter isolerend effect. Bovendien wordt de ruimte tussen de beglazing in het geval van hoogrendementsglas ook met een edelgas opgevuld. Daardoor isoleert hoogrendementsglas 2 tot 3 keer beter dan dubbele beglazing.

Ontdek hier een overzicht van de Reynaers raam-, deur- en gevelsystemen.