Wembley Park

Wembley Park

Wembley Park is een van de grootste stadsvernieuwingsprojecten in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt in het kosmopolitische Brent in het noordwesten van Londen. Centraal in het park bevinden zich het iconische Wembley Stadium en de SSE Arena. Dit fantastische ontwikkelingsproject zorgt voor een bruisende buurt waar mensen willen wonen en bedrijven willen groeien.

CS 77 Ramen, CS 77 Deuren, CP 155 (-LS) Schuifsystemen en CW 50 Glasgevels - Wembley Park gelegen in London, Verenigd Koninkrijk

Premier Inn afgewerkt met CS 77 raam- en deurprofielen en CP 155 schuifdeuren van Reynaers. Plaatsing door Everglade Windows.

Hallo Wembley

Het adembenemende vernieuwingsproject van 3 miljard pond wordt geleid door Quintain. Het ontwikkelingsbedrijf kocht het perceel in 2002 en kreeg een bouwvergunning voor een project van ongeveer 817.500 m² voor gemengd gebruik. Reynaers Aluminium werd aangesteld als voorkeursleverancier voor de raamsystemen voor het volledige Wembley Park. Na de succesvolle afwerking van Emerald Gardens (2016) en Alto (2017) zal Reynaers Aluminium ook helpen bij de ontwikkeling van de nieuwe projecten.

 

Naast de bloeiende London Designer Outlet, geavanceerde kantoor- en winkelfaciliteiten, hotels en bruisende openbare ruimtes zal Wembley Park in totaal ook 7500 wooneenheden creëren.

“We werken samen met de allerbeste leveranciers die hoogwaardige producten leveren voor het bouwproject in Wembley Park.”

Mary Kelly-Mannion, aankoopverantwoordelijke van Quintain, licht toe: “We werken samen met de allerbeste leveranciers die hoogwaardige producten leveren voor het bouwproject in Wembley Park. Reynaers Aluminium heeft een bijzonder knap palmares op het vlak van onderzoek en ontwikkeling. Daarom hebben we hen als hoofdleverancier gekozen. Hun verhaal, hun gamma en de kwaliteit van hun producten maken van hen de ideale partner vanaf de eerste stappen in de ontwerpfase tot de oplevering van raam- en deursystemen voor onze projecten."

De site ligt op amper 12 minuten van het centrum van Londen en op 28 minuten van Canary Wharf. Ideaal dus voor mensen die dichter bij hun werk willen wonen, voor jonge professionals die een bruisende woonomgeving zoeken of gezinnen die in het groen, maar ook dicht bij alles willen wonen.

Quintains bouwproject van 34,5 ha in het noordwesten van Londen. Aangekocht in 2002 met een bouwvergunning voor een project van 817.500 m² voor gemengd gebruik

Publiekstrekker

Sinds de start van het bouwproject in 2006 heeft Quintain zich eerst gefocust op de wijk zelf en de vele voorzieningen. Pas daarna was het een kwestie van mensen aantrekken. London Designer Outlet is een van de tien grootste outlets in Europa en trekt jaarlijks 7 miljoen bezoekers. Verder biedt Wembley Park bezoekers een bioscoop met 9 zalen, meer dan 70 winkels, restaurants, koffietentjes en een indoor speeltuin.

Simon Cray, consultant/projectmanager van Reynaers Aluminium, stond mee aan de wieg van het project in Wembley Park. Hij vertelt: "Zo'n levendige gemeenschap effectief zien uitgroeien van een idee op papier, dat geeft ongelooflijk veel voldoening. We zagen deze fantastische site met onze eigen ogen, bijna steen voor steen, oprijzen. En dat maakt dit project volgens mij zo speciaal."

“Zo'n levendige gemeenschap effectief zien uitgroeien van een idee op papier, dat geeft ongelooflijk veel voldoening.”
CS 77 Ramen, CS 77 Deuren, CP 155 (-LS) Schuifsystemen en CW 50 Glasgevels - Wembley Park gelegen in London, Verenigd Koninkrijk

Reynaers Aluminium heeft gekozen voor systemen die zorgen voor een maximum aan ruimte en natuurlijk licht

Vanuit esthetisch oogpunt moet Wembley Park de skyline verfraaien. Dankzij het zicht op de grote lanen vanuit de gebouwen voelt de site bovendien heerlijk open aan. Reynaers Aluminium heeft gekozen voor systemen die zorgen voor een maximum aan ruimte en natuurlijk licht. Hierdoor sluiten de binnen- en buitenomgevingen ook naadloos op elkaar aan. Voor het hele project werd bij de keuze van de beglazingssystemen rekening gehouden met het iconische Wembley Stadium en de unieke uitzichten overal op de site.

 

Cray licht verder toe: "We wilden gebouwen creëren die er aan de buitenkant net zo geweldig uitzien als aan de binnenkant. Dankzij onze nauwe samenwerking met de architecten is elk gebouw uniek, anders én vernieuwend, zowel qua uitzicht als qua functionaliteit. De gebruikte systemen creëren een zeker ritme in de gevels, in lijn met het gemeenschapsgevoel en de identiteit van de gebouwen op de afzonderlijke percelen."

Tipi

Het bouwproject in Wembley Park is van wereldniveau en was voor Quintain een kans om over te stappen op een BtR-bedrijfsstructuur ('Build to Rent'). Zo ontwikkelde het bedrijf Tipi, een volledig eigen programma voor het beheer van woningverhuur. Van de 7500 gebouwde wooneenheden zijn de meeste exclusief 'Built to Rent', beheerd door Tipi. Door het economische klimaat in Londen is een koopwoning voor veel mensen geen haalbare kaart. Maar ook huren brengt soms extra stress met zich mee: een huisbaas die niet van zich laat horen, torenhoge voorschotten enz.

Het uitgangsdoel van Tipi is een fijne huurgemeenschap met ultramoderne en volledig bemeubelde appartementen zonder extra kosten, zonder voorschotten en inclusief alle nutsvoorzieningen. De bewoners mogen rekenen op prachtige gemeenschappelijke ruimtes, supersnel internet, meubels van John Lewis en keukentoestellen van Samsung. Naast de 24/24 conciërgedienst is er ook een uitgebreide klantendienst.

CS 77 Ramen, CS 77 Deuren, CP 155 (-LS) Schuifsystemen en CW 50 Glasgevels - Wembley Park gelegen in London, Verenigd Koninkrijk

Het complex Alto NW06 met 1-, 2- en 3-kamerappartementen in Wembley Park. Afgewerkt met CS 77 raam- en deurprofielen, en het CW 50 glasgevelsysteem van Reynaers.

ALTO NW06

Reynaers Aluminium leverde perfect volgens plan alle aluminium ramen en deuren voor het complex Alto, waarvan 120 appartementen via Tipi verhuurd worden. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Zo zijn er afgeschermde terrassen met zicht op de privétuin en diverse gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een aangelegde verhoogde privétuin.

 

Cray licht toe: "Tipi toont de toekomst van het wonen in grote steden. Het biedt niet enkel gloednieuwe woonruimte op een boogscheut afstand van het levendige stadscentrum, maar creëert ook een buurt waar de bewoners niet gewoon een appartement huren, maar van een volledige levensstijl genieten. Reynaers Aluminium is er trots op deel uit te maken van dit project van wereldniveau. Met onze uitvoerig geteste systemen bieden we de bewoners 100 % comfort en veiligheid in hun nieuwe luxewoning, en dit voor jaren.’’

CS 77 Ramen, CS 77 Deuren, CP 155 (-LS) Schuifsystemen en CW 50 Glasgevels - Wembley Park gelegen in London, Verenigd Koninkrijk

Het wondermooie complex Emerald Gardens is afgewerkt met CS 77 raam- en deurprofielen van Reynaers. Productie en plaatsing door Everglade Commercial.

Emerald Gardens

Emerald Gardens is geïnspireerd op de fleurige stadsparken van Londen. Dit complex in het noordwesten ligt op een privéterrein van bijna 4000 m². Het bestaat uit 7 gebouwen, 475 exclusieve appartementen en een bioscoopzaal met 16 plaatsen.

Cray vervolgt: "Een projectmanager moet steeds het overzicht op de hele logistiek bewaren, zodat elke fase volgens plan kan verlopen. Bij zo'n bouwproject is timing cruciaal. De kleinste vertraging kan al gigantische gevolgen hebben. We hebben nauw samengewerkt met onze hoofdzetels in Duffel en Birmingham om ervoor te zorgen dat de logistiek van begin tot einde vlot verloopt. Het technische team heeft zich onder meer toegelegd op de akoestische systemen, zodat de eventuele geluidshinder bij grote events in het stadium tot een minimum beperkt blijft.

 

Wembley Park blijft evolueren. De buurt bloeit. Zo zijn er alweer nieuwe plannen voor het grootste Boxpark (het eerste pop-upwinkelcentrum ter wereld) in Londen. De 27 handelszaken moeten een mooie mix van moderne streetfood en lokale en internationale merken worden.

Quintains merkwaardige 'Built to Rent'-portfolio wordt beheerd door Tipi

Constructeur: 
Everglade WindowsM Price Limited
Architecten: 
Locatie: 
London, Verenigd Koninkrijk View on map
Andere partners: 
John Sisk & Son (General contractors) Wates Construction (General contractors)