Jardins du Lou

Jardins du Lou

Bezoek het Jardins du Lou-complex in Lyon en ontdek aluminiumoplossingen zoals je ze nog nooit hebt gezien. Het kantoorcomplex, ontworpen door Albert Constantin en architectenbureau AIA, combineert luxueuze tuinen met praktische bedrijfsfaciliteiten om een ontspannen omgeving te creëren voor alle werknemers. Ontdek hoe bedrijfsleven en natuur samengaan in deze duurzame combinatie van beton en de glasgevels van Reynaers Aluminium. Mede dankzij deze oplossingen behaalde het project meerdere milieucertificaten, zoals het BREEAM-certificaat.

Tegenover het historische Matmut Rugby Stadium vind je een fascinerend nieuw bedrijvencomplex met de naam "Jardins du Lou". Zes kantoorgebouwen staan netjes op het noorden georiënteerd in parallelle stroken, met intieme tuinen als scheiding tussen de structuren. “In slechts vijf maanden tijd heeft onze vertrouwde constructeur Seralu bijna 13.000 vierkante meter Reynaers Aluminium glasgevelsystemen geïnstalleerd. Dit maakt van Jardins du Lou onze grootste bouwwerf in Frankrijk tot op heden wat volume betreft,” zegt Kevin Latreille, Project Sales Manager voor Reynaers Aluminium France

“Met 13.000 vierkante meter aan glasgevels is Jardins du Lou ons grootste project in Frankrijk tot op heden.”

Het heeft ons lokale team inderdaad heel wat moeite gekost om de ontwikkeling van dit project op tijd tot een goed einde te brengen. Hoe maak je grote volumes geventileerde gevels die het fabricageproces zo weinig mogelijk vertragen, maar toch uitstekende prestaties leveren? Dankzij de expertise en het doorzettingsvermogen van Reynaers Aluminium kwamen onze projectingenieurs met de perfecte oplossingen.

CW 86-EF Glasgevels en CW 50 Glasgevels - Office building Jardins du Lou gelegen in Lyon, Frankrijk

Duurzame en projectspecifieke systemen

Philippe Tarkin, bouwmanager voor AIA, legt het ontwerp van Jardins du Lou uit en vertelt hoe onze aluminium glasgevels de perfecte match werden: “We wilden grote glaspanelen creëren met geïntegreerde zonnewering, met respect voor onze milieudoelstellingen en het welzijn van de werknemers. Uiteindelijk vonden we onze ideale oplossing in de aluminium glasgevelsystemen van Reynaers. Deze profielen zijn duurzaam en gemakkelijk te installeren en maakten de bouw een stuk eenvoudiger. Ik ben erg trots op onze samenwerking en het resultaat.”

Wandel langs de zes kantoorgebouwen en kijk naar hun lichte en toch stevige gevels. Ons projectteam ontwikkelde zestien nieuwe aluminium profielen en zes specifieke afdichtingen om dit verbluffende resultaat te creëren. De belangrijkste elementen die je hier ziet zijn op maat gemaakte varianten van onze ConceptWall 50 en ConceptWall 86 systemen. We hebben deze veelzijdige glasgeveloplossingen specifiek ontworpen voor grote bouwprojecten zoals Jardins du Lou, omdat ze beide een snelle montage ter plaatse mogelijk maken. En door openingselementen zoals onze ThermoSystem 68 ramen te integreren, combineer je drie kwaliteitssystemen die het licht binnenlaten en aan de strengste eisen voldoen.

““We vonden onze ideale oplossing in de duurzame en elegante glasgevelsystemen van Reynaers Aluminium.””AIA
De zes gebouwen variëren in hoogte van twee tot vier verdiepingen en bieden een intieme verbinding met de omliggende tuinen. Kom op adem na een lange werkdag terwijl de zon ondergaat boven Lyon.

Comfortabele kantoorruimten bouwen met respect voor de lokale omgeving en haar gemeenschap, dat is wat de AIA Life Designers voor ogen hadden. En met de hulp van de glasgevel- en raamoplossingen van Reynaers Aluminium is dat precies wat ze in Jardins du Lou hebben bereikt. Stap dit lumineuze kantorencomplex binnen en ervaar zelf hoe onze producten je dag kunnen opvrolijken.

"We moesten ons houden aan een strak productieschema en als gevolg daarvan vereiste het Jardins du Lou-project veel technische nota’s. Maar uiteindelijk heeft het onze samenwerking met Reynaers Aluminium zeker versterkt,” zegt Jean-Charles Pineau, hoofd prijsstudies bij Seralu

Jardins du Lou voldoet op spectaculaire wijze aan alle eisen, vooral als je kijkt naar de milieuprestaties. Zo ondersteunen de lokale duurzaamheidslabels HQE Excellent en E+C- (E1C1) het energiepositieve bouwproces van de gebouwen. Denk aan minimale koolstofvervuiling en duurzame bouwmaterialen, en je begrijpt waarom dit project ook het BREEAM-certificaat met de score Very Good kreeg.

Constructeur: 
Seralu
Architecten: 
Locatie: 
Lyon, Frankrijk View on map
Fotograaf: 
Array
Gebruikte Reynaers-systemen: