Flying Star Project

Flying Star Project

Deze karaktervolle bergwoning ontstond na een ruwe schets in de poedersneeuw van de Big Sky Country-skipiste.  De ‘Flying Star residence’ is een prachtig uitgevoerde hedendaagse woonst gelegen in de Bridger Canyon, een privéwoonenclave net buiten Bozeman, Montana. De woning van 435 vierkante meter met drie slaapkamers biedt een aantrekkelijke mix van Europees minimalisme, grote glaspartijen en natuurlijke interieurelementen, zoals de massief houten plafondbalken. 

“Het project kwam tot leven toen de aannemer en ik aan het skiën waren in de buurt van de projectsite. We maakten een eerste ruwe schets in de sneeuw, met een haalbaar grondplan dat opging in de topografie van de omgeving.”Edwin Ugorowski, AIA, LEED AP, Project Architect

Een van de belangrijkste troeven is de 5 meter hoge, op het zuiden gerichte glaswand met glazen schuifdeuren met een zeer dun profiel. Deze elementen tellen zes panelen die maar liefst 12 meter overspannen en die het betoverende uitzicht tot in de leefruimte brengen en het interieur fysiek verbinden met de nabijgelegen Bridger Mountains.

CS 77 Ramen, CS 77 Deuren en Hi-Finity Schuifsystemen - Flying Star Project gelegen in Verenigde Staten van Amerika

“We overwogen heel wat raam- en glasfabrikanten uit het hogere segment. Een voor een moesten we ze schrappen”,  vertelt Donovan Savage van Montana Sash & Door. “De eigenaar ging een paar keer naar Californië om concurrenten te bezoeken en ging ook enkele projecten van Reynaers Aluminium bekijken. Hij was onder de indruk van de constructie van de ramen van Reynaers Aluminium en hoe ze de moderne look bereikten waar ze naar op zoek waren.”

Ik ben dol op ons huis. Ik zou echt niets veranderen.

Volgens de eigenaar was “de grootste inspiratie voor het project een binnen-buitenomgeving creëren met veel licht en openheid”.

“De ramen en deuren van Reynaers Aluminium zijn een belangrijk kenmerk van het huis, want het glas beslaat ongeveer 65 procent van de muren. De prestaties van het product zijn tot hiertoe uitzonderlijk goed. De ramen doorstonden twee sneeuwrijke, koude winters en warme zomers. Esthetisch gezien dragen de dunne lijnen van de ramen bij tot het uitzicht uit elke kamer. De werking van de Hi-Finity-deuren is fantastisch en de ramen die open kunnen zijn perfect voor de luchtcirculatie. Ik ben dol op ons huis. Ik zou echt niets veranderen. Het is zo comfortabel en rustig. Ik heb het gevoel dat ik aan het kamperen ben wanneer ik in de slaapkamer ben”, vertelde de eigenaar.

“De prestaties van het product zijn tot hiertoe uitzonderlijk goed. De ramen doorstonden twee sneeuwrijke, koude winters en warme zomers. Ik ben dol op ons huis. Ik zou echt niets veranderen. Het is zo comfortabel en rustig. Ik heb het gevoel dat ik aan het kamperen ben wanneer ik in de slaapkamer ben”, vertelde de eigenaar.”Homeowner

De eigenaar bevestigde verder nog dat “de ramenverdeler, Montana Sash & Door, erg behulpzaam was en goed samenwerkte met de architect, Edwin Ugorowski, om een perfecte plaatsing te verzekeren. Samen met Reynaers Aluminium zorgde hij voor een geweldige ontwerp- en plaatsingsondersteuning om een tijdig en feilloos eindresultaat te verzekeren.”

Architecten: 
Locatie: 
Verenigde Staten van Amerika
Fotograaf: 
Gebruikte Reynaers-systemen: