Kinderdagverblijf 't Groen Drieske

Kinderdagverblijf 't Groen Drieske

Architecten Delobelle bvba

Het nieuwbouwproject biedt plaats voor het Gentse kinderdagverblijf ‘De Droomboom’ en het Stibo (naschoolse opvang van kinderen) van de kleuterschool ’t Groen Drieske’. Het architectenbureau Delobelle en de Dienst Bouwprojecten van de stad Gent stonden voor de uitdaging om een multifunctioneel en architecturaal gebouw te realiseren dat aansluit op de site en het bestaande schoolgebouw. Het project moest bovendien beantwoorden aan de strenge richtlijnen van Kind en Gezin met betrekking tot veiligheid en preventie en conform zijn met de eisen van de stad Gent op het vlak van energie efficiëntie.

 

Een belangrijke troef van het ontwerp is dat de centrale open ruimte en de daaraan gekoppelde binnenruimtes naadloos in elkaar overlopen. Door de polyvalente zaal schuin tegen het nieuwe schoolgebouw te plaatsen creëerde architect Robby Delobelle met zijn team een semipubliek voorplein, dat er voorheen niet was. Dit biedt meer veiligheid en comfort voor de kinderen en hun ouders en versterkt de kracht van de aluminium gordijngevel met kleurige panelen.

Dankzij de perfect luchtdichte plaatsing van de aluminium gordijngevel, die koudebruggen uitsluit en een doorgedreven isolatie van de Reynaers CW 50 HI profielen realiseert het gebouw een E-peil 68 en K-peil 28 waardoor het volledig conform is met de energienota van de stad Gent.

 

 

 

Architecten: 
Architecten Delobelle bvba
Locatie: 
Gentbrugge, België View on map
Fotograaf: 
Debbie De Brauwer
Gebruikte Reynaers-systemen: