BREEAM - Rode Kruis Mechelen

Reynaers Aluminium ontwikkelt innovatieve en duurzame aluminium toepassingen. Die worden gebruikt voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Reynaers laat zich bij dit proces leiden door energie-efficiëntie en de verantwoordelijkheid voor het milieu. Het integreren van Reynaers Aluminium producten in gebouwen kan bijdragen tot de algehele duurzaamheid van het gebouw. Hierdoor behaalt een gebouw credits om certificaten zoals BREEAM te behalen.

BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) is een certificatiesysteem dat de duurzaamheid van gebouwen erkent die de nationale standaard in hun land overstijgen. De methode werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk. Het kwaliteitslabel legt de focus op de duurzaamheid van gebouwen alsook op de milieu impact van bouwproducten gebruikt in die gebouwen. Het BREAAM label beoordeelt het algemene bouwconcept, gespecifieerd in 10 categorieën met telkens meerdere subcategorieën. Credits worden toegekend voor elke categorie en bepalen zo de finale score van het gebouw. Uiteindelijk wordt een label toegekend gaande van ‘pass’ tot ‘outstanding’.

 Rode Kruis Mechelen
‘De dienst van het Bloed’, het Rode Kruis gebouw in Mechelen was het eerste gebouw in België om de BREEAM outstanding score te krijgen. Het buitenschrijnwerk van Reynaers Aluminium speelde een belangrijke rol bij het behalen van deze uitstekende score. De ramen en deuren zijn specifiek ontwikkeld in functie van een hoger comfort en een lager energieverbruik. Het systeem is dan ook geschikt voor passiefhuizen. De hoge warmteweerstand, de drievoudige beglazing, de duurzaamheid van het materiaal en de gesloten recycleketen maken het mogelijk om te voldoen aan de doelen voor klimaatbeheersing die door de overheden worden opgelegd.