Back to top

Geschiedenis

1965-1979: DE BEGINJAREN

In 1965 start Jan Reynaers in Duffel (België) een aluminium-constructiebedrijf. Hij fabriceerde ramen en deuren met het Classic system, een door hem ontworpen aluminium systeem. Het nieuwe systeem is eenvoudig verwerkbaar en kwalitatief. Met als gevolg dat andere aluminiumschrijnwerkers bij hem inkopen. De eerste jaren zijn moeilijk voor het bedrijf en over elke investering wordt goed nagedacht. Reynaers ziet het bedrijf al snel groeien en in 1969 worden dan ook de eerste stapjes in het buitenland gezet.

Op 20 september 1973 verongelukt Jan Reynaers in een auto-ongeval. Zijn familie neemt de leiding van het bedrijf in handen. Een aantal moeilijke jaren volgen waarin steeds weer antwoorden gevonden moeten worden op nieuwe uitdagingen. Gelukkig kan Reynaers rekenen op loyaliteit van zijn klanten en werknemers. Samen met een team van vindingrijke medewerkers bouwt ze verder een succesvolle onderneming uit. 

  1. 1969

    Start de distributie van systemen in Nederland.

  2. 1985

    Oprichting van Dynal Frankrijk, later Reynaers Frankrijk.

1969

<p> Start de distributie van systemen in Nederland.. </p>

1980-1992: DE GROEIJAREN

Het succes van de thermisch onderbroken profielreeks Thermo System leidt tot de oprichting van de NV Erap, een eigen productiebedrijf voor de isolatie van profielen.

De vraag naar deze profielen blijft toenemen en Reynaers breidt zijn activiteiten uit naar West-Europa. In Ierland, Duitsland, Frankrijk, en het Verenigd Koninkrijk worden dochterondernemingen opgericht. In de jaren 90 richt Reynaers zijn pijlen op Oost Europa met landen als Polen, Tsjechië, Hongarije, de Baltische staten, Roemenië, Rusland en Oekraïne. In deze landen worden verkoopsafdelingen opgericht.

1985

<p> Oprichting van Dynal Frankrijk, later Reynaers Frankrijk. </p>

1989

<p> Reynaers richt zich op het Oosten met Polen. </p>

1990

Start van commerciële activiteiten in Tsjechië, Hongarije, de Baltische staten, Roemenië, Rusland en Oekraïne.
Overname van 'Euro Systems', later Reynaers LTD Uk.

1993-2003: DE JAREN VAN EXPANSIE

Met de overname in 1993 van het Spaanse systeembedrijf Aluminios del Vallès klimt het aantal werknemers van de Reynaers-groep tot 322. In hetzelfde jaar ontvangt het bedrijf als één van de eerste bedrijven in de bouwsector het ISO 9001-kwaliteitscertificaat. 

Reynaers blijft geloven in de groeimarkten in Centraal- en Oost-Europa en het Midden Oosten. Hun snel ontwikkelende economieën kennen enorme’ groeimogelijkheden zowel in residentiële als projectbouw. Tijdens deze periode worden er verkoopskantoren opgericht in Zwitserland, Hongarije, Tsjechië en Turkije. Later volgt China, met zijn kantoor in Sjanghai, waardoor Oost-Azië als markt echt aangeboord wordt. Het nieuwe centrale distributiecentrum in Warschau fungeert als doorgeefluik voor de landen in die regio.

1993

Spanje: overname van Aluminios del Vallès, later Reynaers Spanje.
Opening van kantoren in Zwitserland, Tsjechië, Rusland en Letland.
Overname van 'Alunion' in Frankrijk.
Start van de aanwezigheid in China.

1998

<p> Nieuw distributiecentrum in Polen. </p>

2000

Opening van kantoren in Turkijke.

Overname van 'Roval' in Nederland.

2002

Opening kantoor in Azerbeidzjan.

2003

Start Reynaers Scandinavië.

Opening kantoor in Kiëv.

2004 -TODAY: GLOBALISERING

In het nieuwe millennium wordt de expansiestrategie doorgevoerd met onder andere filialen in het Midden- Oosten. Kantoren in Bahrein, Iran, India, Mongolië, Thailand, Australië, Israel en Canada worden opgericht. Het Afrikaanse continent wint aan belang in deze periode en kantoren in Egypte, Algerije en Marokko worden geopend.
In tussentijd nemen de activiteiten in Europa toe en openen er nieuwe kantoren in Frankrijk, Portugal en Italië. In diezelfde periode wordt in België algemeen directeur Martine Reynaers verkozen tot Manager van het jaar.