Hoe kies ik de kleur van mijn ramen en deuren?

De aluminium profielen van Reynaers zijn verkrijgbaar in meer dan 400 hoogwaardige kleuren. Reynaers past twee verschillende technieken toe voor het kleuren van je aluminium profielen: poederlakken en anodiseren.

verder lezen
Meer over dit onderwerp

De aluminium profielen van Reynaers zijn verkrijgbaar in meer dan 400 hoogwaardige kleuren. Reynaers past twee verschillende technieken toe voor het kleuren van je aluminium profielen: poederlakken en anodiseren.

1. POEDERLAKKEN
Bij het lakken van de profielen is het oppervlak van het aluminium elektrostatisch bedekt met een thermohardende polyesterpoederlaag. Vervolgens worden de profielen gebakken in de oven zodat het poeder zich hecht aan het oppervlak. Zo verkrijgt men een stevige laklaag én een perfecte kwalitatieve afwerking van het eindproduct. Verschillende effecten  Mat of glanzend Het poederlakprocédé geldt voor alle 400 RAL-kleuren, die door Reynaers Aluminium worden aangeboden, naar keuze zowel in matte als glanzende uitvoering. Het effect is perfect homogeen.  Structuureffect De Coatex structuurlak werd exclusief voor Reynaers ontwikkeld om aan het oppervlak van de raam- en deurprofielen een structuureffect te geven. Coatex is bovendien bijzonder onderhoudsvriendelijk en nog beter bestand tegen krassen. Bepaalde RAL-kleuren zijn ook verkrijgbaar in metallic uitvoering. Door aluminium schilfers aan het kleurpoeder toe te voegen, bekomt men als eindresultaat een fraai metaaleffect in de laklaag van het profiel.

2. ANODISEREN
Een tweede procédé om aluminiumprofielen kwalitatief hoogstaand te beschermen is anodisatie. Hierbij worden de profielen in een chemisch bad gedompeld waar een gecontroleerde oxidatie plaatsvindt: zo worden de poriën van de profielen geopend. Vervolgens worden de profielen in een bad van metaaloxide gekleurd. Tot slot worden de poriën terug gesloten in een speciaal stoombad. Effect Typisch aan anodisatie is dat het oorspronkelijke structuur¬raster van aluminium wordt behouden. Gezien de structuur nooit 100% homogeen is, bewaren je ramen een organische eigenschap die naargelang de lichtinval verschillende nuan¬ces opwekt. Naast een natuurlijke look zorgt de gecontroleerde oxidelaag voor een hoge bescherming. Reynaers ramen en deuren kunnen uitgevoerd worden in de meest pure anodisatie zonder kleuring (natuur) of in de tinten zwart, champagne of brons waarbij de alu¬miniumstructuur duidelijk zichtbaar blijft.  

1. Wat kies ik best?
Er is geen kwaliteitsverschil tussen lakken en anodiseren. Het enige subtiele verschil is er één op esthetisch vlak: bij lakken is de oppervlakte van het aluminium bedekt met een bovenste laag, terwijl bij anodisatie de originele structuur van aluminium behouden blijft. 
2. Bicolor lakken.
Bij Reynaers Aluminium heb je de mogelijkheid om je ramen langs de buitenzijde verschillend te kleuren dan langs de binnenzijde. Zo sluiten je ramen en deuren perfect aan bij zowel je interieur als buitengevel.
3. Pré-anodisatie
Bouwen in agressieve milieus. Bij dit procédé krijgen de profielen een voorbehandeling waardoor het lakwerk duurzamer wordt. Deze speciale opper¬vlaktebehandeling wordt aanbevolen wanneer je ramen regelmatig bloot staan aan agressieve milieus, zoals bijvoor¬beeld het zout en het zand aan de kust of chloor in de omgeving van een zwembad.
4. Gekleurde accessoires
Ook raam- en deurkrukken, scharnieren en andere accessoires kunnen in dezelfde kleur gelakt worden als je ramen.

Veiligheid

Aluminium is extreem hard en sterk en als geen ander materiaal bestand tegen vervormingen. Maar alles kan beter en vooral veiliger, ook zonder dure investeringen. Daarom heeft Reynaers Aluminium zich gespecialiseerd in specifieke beveiligingssystemen voor je ramen en deuren. Van een simpele basisbeveiliging tot een beveiligingssysteem op maat. We zetten ze even voor je op een rijtje.

verder lezen
Meer over dit onderwerp

Aluminium is extreem hard en sterk en als geen ander materiaal bestand tegen vervormingen. Maar alles kan beter en vooral veiliger, ook zonder dure investeringen. Daarom heeft Reynaers Aluminium zich gespecialiseerd in specifieke beveiligingssystemen voor je ramen en deuren. Van een simpele basisbeveiliging tot een beveiligingssysteem op maat. We zetten ze even voor je op een rijtje.

  • Speciale sloten op je deuren Extra scharnieren, een uitliftbeveiliging en dievenklauwen beveiligen je aluminium deur wanneer de pennen uit het scharnier worden gehaald. Dit kan dan niet langer geforceerd worden.
  • Toegangscontrole zoals Vingerscanner en keypad Met de vingerscanner van Reynaers Aluminium open je de deur met de voorgeprogrammeerde vingerafdrukken van jezelf en die van je gezinsleden. Kies je voor een keypad, dan regelt een code de toegang tot je woning.
  • Kokervormige glaslatten op je schuifdeuren De glaslatten zetten het glas aan de binnenzijde vast zodat het er niet kan worden uitgetild.
  • Meerpuntshaakslot Een extra vergrendeling van het slot van je schuifraam of je deur, waar aan de buitenzijde niets van te merken is.
  • Handgreep met cilinderslot op je ramen De ideale extra bescherming van je opengaande ramen. Die blijven nu veilig afgesloten.
  • Soorten beslag Standaard sluitwerk van ramen en deuren kan je vervangen door extra inbraak beveiligend beslag met paddenstoelnokken om het uittillen van raamvleugels te voorkomen.

Hoe kies ik een schuifraam?

Kies stap voor stap het schuifraam van je dromen.

verder lezen
Meer over dit onderwerp

1. Welk type schuifraam?
Aluminium schuiframen CP 130 (tot 3m hoog & 300 kg schuivende vleugel) en CP 155 (tot 3.5m hoog & 400 kg schuivende vleugel & driedubbel glas mogelijk) zijn ideaal voor grote glaspartijen. Alle Reynaers schuiframen beantwoorden aan de actuele isolatienormen en dragen bij tot de gezelligheid en het comfort in je woning. De vouwwand CF 77 van Reynaers Aluminium bestaat uit 2 tot 8 vleugels die je geheel opzij kan schuiven. Zo creëer je een maximaal buitengevoel. Eén van de vleugels kan ook als toegangsdeur gebruikt worden. Dit zorgt voor een perfecte doorgang, ook in de wintermaanden. Je hebt de keuze uit vouwwanden tot 3 meter hoog en met een breedte van maximaal 1,20 meter per vleugel. Met Hi-Finity lanceerde Reynaers een schuifraamsysteem dat in alles is afgestemd op de hedendaagse architectuur. Het design is ultraslank en elegant door de wegwerking van de profielen in vloer en muren. Hi-Finity combineert een minimalistische look met een hoge isolatiegraad. Zowel dubbele als drievoudige beglazing zijn mogelijk, berekend op een glasgewicht tot meer dan 500 kilogram.

2. Monorail, duorail of drierail?
In de schuifraamversie “monorail” bestaat het schuifraam uit een vaste glaspartij die in de kader wordt geplaatst en een bewegende vleugel die als schuifdeur dient. De grotere glaspartij in het vaste gedeelte draagt in deze combinatie bij tot de strakke en minimalistische look van het schuifraam. Een “duorail” bestaat uit een vaste kader waarin twee vleugels worden geplaatst. Vaak wordt één vleugel als vast gedeelte gemonteerd, maar desgewenst kunnen beide vleugels als schuivend element fungeren. De identieke vleugels en gelijke glaspartijen zorgen voor een symmetrie van het geheel.

3. Hefschuif of schuifraam?
Bij een gewoon schuifraam wordt de opengaande vleugel verschoven bij het openen. Hier zorgen borstels voor de dichting. In het geval van een hefschuifsysteem wordt de opengaande vleugel eerst opgetild en daarna verschoven. Een rubber zorgt voor de wind- en waterdichte afsluiting. Voor een maximaal gebruikscomfort kan je ook kiezen voor een geautomatiseerd openingssysteem.

4. Motorisatie
Hi-Finity kan ook gemotoriseerd worden verkregen.

5. Open hoek
Open hoek systemen zijn mogelijk bij Hi-Finity.

Hoe onderhoud ik Reynaers aluminium ramen en deuren?

Aluminium profielen zijn bijzonder makkelijk te onderhouden, waardoor je flink wat kan besparen op de onderhoudskosten van je binnen- en buitenschrijnwerk. Hoe komt dat? Aluminiumramen en -deuren moeten niet geschilderd of gevernist worden. Dat is alvast een lastig karwei minder per jaar. Daarnaast hoef je ze slechts 2 keer per jaar een reinigingsbeurt te geven, eventueel samen met het glas.

verder lezen
Meer over dit onderwerp


Stap 1: Gebruik de Clean & care als shampoo voor je profielen. Meng 60 ml van dit product met een emmer lauw water. Hiermee blijft de kleur en kwaliteit van de lak behouden. Je maakt het oppervlak nat en poetst van beneden naar boven. Spoelen met zuiver water en drogen met een zeemvel (bv Reynaers Wipe).
Stap 2: Gebruik de Lubricant om de accessoires droog te smeren. Breng ze aan vanop 30 cm.
Stap 3: Gebruik de Renewer om je lakwerk te vernieuwen na het reinigen. Dit om de oppervlakken te herwaarderen en de intensiteit van de originele kleur terug te brengen. Bovendien beschermt het tegen UV-verwering en voedt het de lak. Zeker op zuid gerichte ramen en deuren is het risico op verkleuring het grootst. Breng deze aan met een zachte, zuivere en droge spons en verwijder het overtollige met een zuivere, zachte doek.

Raadpleeg de vakman in je buurt voor de Reynaers onderhoudsproducten.

Hoe kies ik het design voor mijn ramen en deuren?

Een moeilijke beslissing bij het kiezen van nieuwe ramen en deuren: Hoe moeten ze eruitzien? De Reynaers profielen bestaan gelukkig in een hele reeks verschillende designvarianten.

verder lezen
Meer over dit onderwerp

Ons Masterline gamma staat voor uitstekende isolatie. In dit gamma zijn er vier design varianten mogelijk voor elk isolatie niveau. Functioneel, Renaissance, Deco en Verborgen vleugel. Het Slimline gamma heeft slankere profielen en hierdoor meer glas. Dit gamma heeft drie design varianten: Classic, Cubic, Ferro

Hoe kies ik het isolatie-niveau van mijn ramen en deuren?

Bouwen of verbouwen betekent veel beslissingen nemen op korte termijn. De Reynaers Aluminium vakman helpt je graag bij al die keuzes. Hij zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van je profielen en de beglazing op elkaar worden afgestemd. Je kan kiezen uit volgende drie isolatie-niveaus.

verder lezen
Meer over dit onderwerp

Bouwen of verbouwen betekent veel beslissingen nemen op korte termijn. De Reynaers Aluminium vakman helpt je graag bij al die keuzes. Hij zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van je profielen en de beglazing op elkaar worden afgestemd. Je kan kiezen uit volgende drie isolatie-niveaus.
1. Hedendaagse isolatie: Als je kiest voor het hedendaagse isolatie-niveau kan dat met de SL 38 en de Masterline 8 en door gebruik van dubbel glas.
2. Laag-energie woning : Als je een laag-energie woning wilt bekomen kan dat met de SL 38 HI of de Masterline 8 HI. Hier heb je de keuze tussen dubbel of driedubbel glas.
3. Passief woning: Wanneer je een passiefwoning wenst kan dit met de Masterline 10 of Masterline 8 HI +. Hier adviseren we altijd om voor driedubbele beglazing te kiezen.

Waarom zou ik voor aluminium ramen en deuren kiezen?

De vele voordelen van ramen en deuren in aluminium op een rijtje.

verder lezen
Meer over dit onderwerp

1.Levenslange zekerheid Aluminium profielen worden niet aangetast door UV-stralen of vocht, roesten niet en trekken niet krom. Ramen van vele jaren terug zie je nog in perfecte staat.
2.Weinig onderhoud nodig Aluminium dient nooit gevernist of geschilderd te worden. Het volstaat om aluminium profielen een aantal keer per jaar te reinigen met lauw water en een niet-agressief poetsmiddel.
3.Geen overbodig lawaai dankzij optimale akoestische isolatie Aluminium profielen zijn ook perfect geschikt voor brede glasdiktes en garanderen een optimale geluidsisolatie.
4.Goed voor milieu Aluminium is 100% recycleerbaar. De recyclage van aluminium kost een minimum aan energie en aluminium kan zonder kwaliteitsverlies herbruikt worden.
5.Levenslange besparing op stookkosten dankzij optimale lucht-, wind en waterdichtheid Aluminium onderscheidt zich door zijn uitstekende thermische isolatie. Een aluminium raam isoleert zowel tegen de koude als tegen de warmte en beantwoordt aan alle wettelijke vereisten op vlak van isolerende capaciteiten.
6.Je voelt je veilig in je woning Aluminium is door zijn stevigheid beter bestand tegen inbraken en is onbrandbaar.
7.Je kan grote raampartijen kiezen Aluminium is een licht materiaal. Het kan snel geplaatst worden én is tegelijk heel stevig om grote overspanningen te maken en zware raampartijen te realiseren.
8.Je hebt een grote keuzevrijheid Aluminium profielen van Reynaers zijn in alle RAL kleuren en verschillende afwerkingen beschikbaar. Of het nu gaat om een landelijke of moderne minimalistische stijl, aluminium is een prima oplossing voor elk woningtype.
9.Je ondervindt een minimale hinder dankzij professionele plaatsing De preciese voorbereiding in het atelier en de expertise van de Reynaers vakman, maken een vlotte en onberispelijke plaatsing van aluminium ramen en deuren mogelijk.
10.Grote raamafmetingen waardoor je veel licht creëert in je woning Aluminium maakt het mogelijk om hele grote raampartijen te realiseren. Hierdoor ontvang je extra daglicht binnenin je woning.

Waar kan ik Reynaers ramen en deuren kopen?

Reynaers Aluminium staat niet alleen voor vakmanschap en kennis, maar ook voor duidelijkheid. De vakmensen met wie Reynaers Aluminium samenwerkt zijn gespecialiseerde fabrikanten en plaatsers, de Partners en Installers, Zij maken deel uit van het unieke Reynaers netwerk waar je steeds terecht kan voor jouw aluminium ramen en deuren op maat. Wanneer je het Reynaers Partner of Installer label ziet dan weet je dat je te maken hebt met een fabrikant of een plaatser die werkt met de échte Reynaers Aluminium profielen van Belgische makelij.

verder lezen
Meer over dit onderwerp

Reynaers Aluminium staat niet alleen voor vakmanschap en kennis, maar ook voor duidelijkheid. De vakmensen met wie Reynaers Aluminium samenwerkt zijn gespecialiseerde fabrikanten en plaatsers, de Partners en Installers, Zij maken deel uit van het unieke Reynaers netwerk waar je steeds terecht kan voor jouw aluminium ramen en deuren op maat. Wanneer je het Reynaers Partner of Installer label ziet dan weet je dat je te maken hebt met een fabrikant of een plaatser die werkt met de échte Reynaers Aluminium profielen van Belgische makelij.

WAT KAN EEN REYNAERS PARTNER VOOR JOU BETEKENEN?
De Reynaers Partner zal jouw ramen en deuren op maat fabriceren in zijn eigen productieatelier. Hij gebruikt hiervoor onze profielen en toebehoren zoals scharnieren en krukken. Hij verzorgt ook de plaatsing bij jou thuis en beheerst dus het volledige proces van het maken en plaatsen van je nieuwe ramen. De Reynaers Partner kan steeds rekenen op de ondersteuning en de know-how van Reynaers Aluminium en je herkent hem aan het Partner label.

WAT IS DE TAAK VAN DE REYNAERS INSTALLER?
Met je bouwplannen kan je ook terecht bij een Reynaers Installer. Deze is ook een erkende verdeler van Reynaers Aluminium. Hij maakt je offerte op maat en zorgt voor de opmeting en de plaatsing. Hij maakt zelf geen ramen maar koopt deze aan bij een Reynaers Partner. De Installer geniet uiteraard ook ondersteuning van Reynaers Aluminium en je herkent hem aan het Installer label. Als bouwheer ben jij volledig vrij in je keuze. Zowel een Reynaers Partner als een Installer zijn getrainde professionals waarbij je absoluut zeker bent van de kwaliteit van het product en van de plaatsing. Je vindt alle verkoopunten op onze website reynaers.be.

Waar kan ik een offerte voor Reynaers Aluminium systemen krijgen?

Ramen en deuren koop je bij de Reynaers Partners en Installers, dat zijn erkende fabrikanten en plaatsers die jouw ramen en deuren op maat maken en plaatsen. Via een handige zoektool op onze website vind je de vakman in je buurt. Elk verkooppunt beschikt zelfs over een eigen pagina op onze website waar het bedrijf wordt voorgesteld. Met 1 druk op de knop vraag je daar een offerte aan.

verder lezen

Ramen en deuren koop je bij de Reynaers Partners en Installers, dat zijn erkende fabrikanten en plaatsers die jouw ramen en deuren op maat maken en plaatsen. Via een handige zoektool op onze website vind je de vakman in je buurt. Elk verkooppunt beschikt zelfs over een eigen pagina op onze website waar het bedrijf wordt voorgesteld. Met 1 druk op de knop vraag je daar een offerte aan.

Waarom zou ik een Reynaers Aluminium raam kiezen?

Reynaers Aluminium is een Belgisch familiebedrijf dat uitgegroeid is tot een wereldspeler. Wij ontwikkelen aluminium raam- en deursystemen en leveren de profielen en toebehoren aan onze klanten die daarmee ramen en deuren op maat maken. Wij bieden een volledig gamma aan en kunnen dus aan ieders wensen voldoen.

verder lezen

Reynaers Aluminium is een Belgisch familiebedrijf dat uitgegroeid is tot een wereldspeler. Wij ontwikkelen aluminium raam- en deursystemen en leveren de profielen en toebehoren aan onze klanten die daarmee ramen en deuren op maat maken. Wij bieden een volledig gamma aan en kunnen dus aan ieders wensen voldoen. Voor ons is het ontwikkelen van goeie profielen een evidentie. Maar wij trachten ons te onderscheiden door extra ondersteuning aan te bieden doorheen het ganse bouwproces. Het volstaat niet om de beste profielen en systemen te ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat deze profielen worden verwerkt tot de perfecte ramen die dan ook nog eens perfect geplaatst worden. Dat doen we enerzijds door ondersteuning te bieden aan de architecten in de ontwerpfase en anderzijds door onze klanten maximaal te ondersteunen… We bieden niet enkel opleidingen aan maar leveren ook software om correcte offertes te maken en we helpen mee aan de optimalisatie van hun productieproces. En om u als eindklant verder te helpen in de showroom ontwikkelden we een productconfigurator, onze World of Reynaers waar we best fier op zijn. En wat is het voordeel voor jou?... Mooie ramen die perfect bij je woning en je eigen stijl passen, perfecte kwaliteit en alles is tot in de puntjes afgewerkt.