Bouwen of verbouwen betekent veel beslissingen nemen op korte termijn. De Reynaers Aluminium vakman helpt je graag bij al die keuzes. Ook met vragen over je glaskeuze ben je bij hem aan het juiste adres want hij zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van je profielen en de beglazing op elkaar worden afgestemd.

Hoogrendementsglas (met U waarde 1.1 of 1.0) vormt inmiddels de standaard voor een hedendaagse woning. Het isoleert meer dan twee keer zo goed als gewoon dubbel glas en tot vijf maal zo goed als enkel glas. Voor een lage energiewoning of een passiefwoning bestaat er dubbele beglazing met nog betere thermische prestaties of kan er gekozen worden voor drievoudige beglazing.

Akoestisch glas wordt vaak geplaatst in woningen gelegen aan drukke wegen of in stadscentra. Het glas wordt dan voorzien van een laagje geluidswerende folie tussen de glasplaten. Om het glas nog meer decibels te doen opnemen is het aangeraden te werken met verschillende glasdiktes. De twee of meer glasplaten bestaan dan uit verschillende diktes waardoor het geluid en de toonhoogtes maximaal worden gedempt.

Zonwerend glas houdt niet het zonlicht tegen maar wel de warmte. Op die manier is zonwerend glas ook altijd een soort van hoogrendementsglas. In de zomer wordt de warmte buitengehouden terwijl bij een laagstaande zon in de winter warmteverliezen beperkt worden. Als zonwerendende beglazing niet volstaat, dan kunnen screens buiten de ramen een oplossing bieden.

De Reynaers vakman helpt je graag verder: https://www.reynaers.be/nl-BE/particulieren/dealers