Minimalistische villa met ultraslanke raamprofielen

Een bestaande woning verbouwen tot een nieuwbouw is een hele uitdaging. Er zijn namelijk een aantal architecturale beperkingen om rekening mee te houden, bijvoorbeeld op het vlak van overspanningen en raamopeningen.

Architect Dimitri Van den Bossche van BAO Architecten loste dit probleem op met een aanbouw, die de hele woning opentrekt richting de tuin. Grote raamopeningen doen de grens tussen binnen en buiten vervagen.

 

Reynaers Aluminium - Moderne villa

Ontvang het gratis inspiratieboek ramen en deuren

Laat je inspireren door de realisaties van Reynaers Aluminium

  • Inspiratie voor jouw project
  • Referenties en realisaties
  • Gedrukt of digitaal

Ontvang het gratis inspiratieboek

Reynaers Aluminium Hi-Finity - Minimalistische schuiframen

De Reynaers Aluminium Hi-Finity hoekpartijen vormen hier de absolute blikvangers. Met hun ultraslanke lijn sluiten ze mooi aan bij het minimalistisch design van de woning. De profielen werden subtiel weggewerkt in muren en vloeren. Zo ontstaat een uitzonderlijk groot glasoppervlak. Nog een leuk detail; de Hi-Finity schuiframen kregen een elektrische bediening die gekoppeld werd aan het domoticasysteem. Met één druk op de knop gaat alles open of dicht. Ook vanop afstand.

Daarnaast vinden we nog ConceptPatio 155 Lift & Slide schuifraamsystemen in de woning. Die zijn uitermate geschikt voor grote, zware glasvolumes. Men koos immers voor driedubbele beglazing, wat maar liefst 50 procent zwaarder is dan dubbel glas.

 

Op andere plaatsen werden MasterLine 8 HI Functioneel en MasterLine 8 HI Verborgen vleugel profielen gebruikt. Het voordeel van de Verborgen vleugel is dat je aan de buitenzijde amper het verschil ziet tussen draai en draai-kiep ramen, iets wat designliefhebbers zeker appreciëren. 

Voor de architect was aluminium een logische keuze. Vooral omwille van het esthetische karakter. Aluminium laat zeer grote raampartijen toe zonder extra verstevigingen. Dat geeft een soort van ontwerpvrijheid, wat bij andere materialen vaak ontbreekt. Bovendien is het een duurzaam product. Aluminium is oneindig recycleerbaar, waardoor het een lage milieu-impact heeft.

Reynaers Aluminium MasterLine 8 - Aluminium laat zeer grote raampartijen toe

Ook voor de bouwheer was de materiaalkeuze snel gemaakt. Hij is namelijk zaakvoerder van Boven Yvo, een Reynaers Vakman die zich specialiseert in aluminium buitenschrijnwerk.

“Al meer dan 30 jaar kiezen we voor Reynaers Aluminium. Vooral omwille van hun R&D. We kunnen altijd  beroep doen op hun technische kennis om problemen op te lossen of nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Bij dit project dienen de raamsystemen ook om een origineel kleurelement aan de architectuur toe te voegen. In dit geval een champagnekleur. Die past erg goed bij de bleke gevelsteen en witte crepi. Ook in het interieur komt deze tint regelmatig terug.

De champagnekleur werd bereikt via een anodisatie. Deze oppervlaktebehandeling heeft meerdere voordelen. Ze is heel sterk omdat het materiaal zelf oxydeert en er geen extra laag wordt aangebracht. Daarnaast is geanodiseerd aluminium geschikt voor corrosiegevoelige omgevingen. Dat is dus een win-win!

Reynaers Aluminium Hi-Finity - De champagnekleur werd bereikt via anodisatie

Altijd een Reynaers Aluminium vakman in je buurt

  • Persoonlijk advies
  • Op maat van jouw project
  • Belgisch vakmanschap & kwaliteit
  • Meer dan 150 vakmannen in België
  • Maak een afspraak online
  • Vraag online je offerte

Vind een Reynaers Aluminium vakman