Isolatie is van groot belang bij het kiezen van je nieuwe aluminium ramen en deuren. Hoe weet je welk profiel het best bij jouw isolatiebehoeften past? De mate waarin een aluminium profielsysteem geïsoleerd is, wordt uitgedrukt met de U-waarde. Vergeet ook niet na te kijken welke premies van toepassing zijn op de renovatie van je ramen.

De U-waarde van aluminium ramen en deuren

Hoe lager de U-waarde, hoe beter de warmteweerstand van het profiel en dus hoe beter de isolatie van je ramen en deuren. Kies daarom de juiste profielen voor je binnendeuren, buitendeuren maar ook schuifdeuren en schuifsystemen in het algemeen.

Ramen isoleren om energie te besparen

Voor ramen geldt dezelfde regel: door goed te isoleren kan je heel wat geld besparen. Om de juiste match te vinden tussen je profiel en het glas in je ramen dien je rekening te houden met zowel de U-waarde van het glas als met die van het profiel.

Hulp nodig om de juiste keuze te maken of kan je advies gebruiken van een vakman? Een overzicht van deze waarde van elk profiel van Reynaers Aluminium vind je terug bij de Reynaers vakman. Hij helpt je graag verder om het perfecte profiel te kiezen.