Charmevolle steellook ramen van Reynaers Aluminium

Wie strak landelijk zegt, zegt steellook. Steellook profielen zijn weer helemaal in. En terecht, want ze combineren het beste van twee werelden; een authentieke uitstraling met de voordelen van aluminium.

Volgens architect Nicolas Mossoux, van Mossoux Architecten, is het een hele uitdaging om de juiste profilering in het buitenschrijnwerk te vinden. Hij zocht strakke steellook raamprofielen met een fijne detaillering. Zo koos hij uiteindelijk voor de SlimLine reeks van Reynaers Aluminium. Die onderscheidt zich van de concurrentie met haar fijne omranding. Hierdoor krijgt het raam een extra dimensie. Er ontstaat meer diepte, een verfijnd schaduweffect.

Charmevolle steellook ramen van Reynaers Aluminium
Hi-Finity schuiframen in een landelijke woning? Ja hoor!

Naast deze steellook raamprofielen werden er voor de schuiframen minimalistische Hi-Finity systemen gebruikt. Hi-Finity schuiframen in een landelijke woning? Ja hoor! Ze creëren een stijlvol contrast met de witte gekaleide gevel. Een bijkomend voordeel van deze profielen is de toegankelijkheid. Omdat de kaders zoveel mogelijk ingewerkt zijn in vloeren en dagkanten, is er een bijna naadloze overgang van binnen naar buiten. Dat is niet alleen mooi, maar ook handig voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers.  

De architect koos resoluut voor aluminium profielen. Vooral omwille van de uiteenlopende profilering en grote designvrijheid, weersbestendigheid, isolatiewaarden en het onderhoudsgemak. Dat hij bij Reynaers Aluminium terechtkwam, is ook geen verrassing:

“Reynaers Aluminium staat ver in de ontwikkeling van aluminium profielen. Ze bieden diverse ontwerpen aan, die toepasbaar zijn in elke projectstijl. In combinatie met de strenge energie-eisen was dit een evidente keuze.”

Tijdens het project kon Nicolas Mossoux rekenen op ondersteuning van de Reynaers vakman. 

“We hebben samen met de bouwheer de showroom bezocht. Daar staan diverse opstellingen die een realistisch beeld geven van het eindresultaat. Zo is het makkelijker kiezen. Hij bezorgde alle profiel- en dorpeldetails, zodat we samen de plaatsing konden uittekenen om tot het beste eindresultaat te komen.”  

Ontvang het gratis inspiratieboek ramen en deuren

Laat je inspireren door de realisaties van Reynaers Aluminium

  • Inspiratie voor jouw project
  • Referenties en realisaties
  • Gedrukt of digitaal

Ontvang het gratis inspiratieboek

Altijd een Reynaers Aluminium vakman in je buurt

  • Persoonlijk advies
  • Op maat van jouw project
  • Belgisch vakmanschap & kwaliteit
  • Meer dan 150 vakmannen in België
  • Maak een afspraak online
  • Vraag online je offerte

Vind een Reynaers Aluminium vakman