Hoe een tent de toekomst van een generatie kan veranderen?
In Kameroen willen kinderen niets liever dan naar school gaan, zodat ze kunnen studeren en ontsnappen uit de armoede. Maar aangezien de school drie uur stappen is, kan dit niet en moeten ze werken en het huishouden doen. Toegang tot onderwijs is een basis recht, vandaar dat we bij Reynaers Aluminium geloven in dit vernieuwende initiatief ‘Maggie goes to Cameroon’, dat een grote, snelle en duurzame inpakt zal hebben.

Maggie is een multifunctionele tent van 100 vierkante meter die eenvoudig en snel een slaapzaal kan voorzien voor studenten. De tent is duurzaam en aanpasbaar en kan tot 15 jaar meegaan. Ze heeft een dubbele wand en muren worden gevuld met organisch materiaal zoals zand, stro of zelfs afval. Zo transformeert de tent tot een bijna passieve woning.

Door een soort internaat te bouwen, geven we kinderen de mogelijkheid om te gaan studeren. Deze zomer zal het Maggie team naar Kameroen vliegen om twee tenten te bouwen samen met de lokale bevolking. Deze twee tenten kunnen 64 kinderen onderdak geven.

‘Maggie Program vzw’ is een non-profit departement van DMOA architecten. Hun doel is via hun bouwkundige expertise kleinschalige bouwprojecten met innovatieve oplossingen op te starten in getroffen gebieden, groeilanden, ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen. En op deze manier kansarme kinderen toegang te geven tot onderwijs. Reynaers Aluminium steunt deze organisatie heel graag als sponsor van de Maggie tenten.

Dit is hoe een tent het verschil kan maken voor 64 kinderen.
Dit is hoe een tent de toekomst van een generatie veranderd.