Ramen en deuren in alle kleuren!

Een nieuwbouwwoning op de planning staan? Of denk je eerder aan de renovatie van je bestaande ramen en deuren? Dan kijk je vast uit naar het kiezen van de kleur van je nieuwe buitenschrijnwerk. Gelukkig zijn de aluminium raam- en deurprofielen van Reynaers verkrijgbaar in meer dan 400 RAL-kleuren.

Ramen en deuren van Reynaers Aluminium bestaan in een waaier aan kleuren en afwerkingen. Ook ramen met een verschillende kleur langs de binnenkant en de buitenkant behoren tot de mogelijkheden. Zelfs accessoires zoals krukken kunnen in dezelfde kleur gelakt worden als je ramen en deuren. Profielen worden gelakt volgens twee verschillende procedés.

De 400 verschillende RAL kleuren worden via een proces van poederlakken op de profielen aangebracht. Poedergelakte profielen bestaan in drie uitvoeringen. Je kan kiezen uit een matte of glanzende uitstraling van je profielen. Daarnaast bestaat er een structuurlak in dit type profielen. Deze ‘coatex’ geeft structuur aan het oppervlak van de profielen en is daardoor nog krasbestendiger en onderhoudsvriendelijker. Een aantal RAL kleuren zijn daarnaast ook te verkrijgen in een ‘metallic’ uitvoering. Door alumi­nium schilfers aan het kleurpoeder toe te voegen, ontstaat een fraai metaaleffect in de laklaag van het profiel.

Anodiseren is het tweede procedé om aluminium profielen te voorzien van kleur. Typisch aan anodisatie is dat de oorspronkelijke structuur van aluminium wordt behouden. Je schrijnwerk zal naargelang de lichtinval verschillende nuances opwekken. Anodisatie is mogelijk in natuurkleur, zwart, champagne of bronskleur.

Je Reynaers Partner of Installer helpt je graag verder met het kiezen van de juiste kleuren voor je nieuwe ramen en deuren!