Het kiezen van de juiste kleuren voor aluminium profielen is geen detail

Het is de touch die de stijl van je woning echt compleet maakt. Net daarom bieden we je alle kleuren uit het RAL-kleurcodesysteem. Om het oppervlak van een profiel de gewenste kleur te geven, kunnen twee processen worden toegepast: poederlakken of anodiseren.

 • Kies uit alle RAL-kleuren
 • Hoogwaardige kleuring door poederlakken en/of anodisatie
 • Poederlakken voor mat of glanzend, Coatex™ of metaalafwerking
 • Anodisatie benadrukt de aluminiumstructuur
 • Langdurige bescherming tegen water en UV
 • Onderhoudsarm & eenvoudig te reinigen 

Benieuwd? In de showroom van je Reynaers Aluminium vakman ontdek je deze effecten van nabij. 

Kleuren en afwerkingen voor aluminium ramen en deuren van Reynaers Aluminium
Poederlakken zorgt voor voor een duurzame, solide coating

Methode 1: Poederlakken 


Zoals de naam al aangeeft, wordt bij het poederlakken het oppervlak van het aluminium gekleurd met polyesterpoeder. Nadat het is gebakken in de oven, verhardt het poeder en hecht het zich aan het oppervlak. Het resultaat is een duurzame, solide coating.
Met poederlak kun je ook dat beetje extra toevoegen. Ga voor een matte of glanzende afwerking van je profiel. Kies voor CoatexTM, de structuurlak die exclusief voor Reynaers Aluminium werd ontwikkeld om een gelijkmatige structuur en krasvastheid te garanderen. De keuze is aan jou: het hele spectrum aan 
RAL-kleuren staat tot je beschikking. Of kies voor een metaaleffect, dat wordt verkregen door het toevoegen van aluminiumschilfers aan het kleurpoeder. 

Methode 2: Anodisatie 


Anodiseren is een ander proces om aluminium te kleuren. Na een grondige reiniging worden de profielen ondergedompeld in een chemisch bad, waardoor de poriën zich openen. Ze krijgen vervolgens hun kleur in een metaaloxidebad. Tot slot worden de poriën weer gesloten in een stoombad. 
Bij anodisatie blijft de aluminium textuur zichtbaar. Zo krijg je dus aluminium in zijn meest pure vorm. Kies je voor anodisatie zonder kleuring, dan blijft de oorspronkelijke grijze kleur van het aluminium behouden. Je kan ook voor een stijlvolle bruintint kiezen, met daarbinnen specifieke tinten van grijs over champagne, naar brons tot zwart. 
 

Bij anodisatie blijft de aluminium textuur zichtbaar. Zo krijg je dus aluminium in zijn meest pure vorm.

Welk afwerking kies je het best?

Hoewel gepoederlakte en geanodiseerde profielen veel gemeen hebben, is er één subtiel, esthetisch verschil. Terwijl poederlakken het oppervlak bedekt met een toplaag, benadrukt het anodiseren de originele aluminium structuur. 
In extremere omgevingen - denk aan vervuiling of zware zeewind - kan extra bescherming nodig zijn. In die gevallen zorgt pre-anodisatie voor een lange levensduur van je aluminium profielen. Deze voorbehandeling kunnen we bijvoorbeeld aanraden als je bouwt of verbouwt aan de kust. Aluminium profielen voor dit soort locaties gaan we bovendien al extra bijtsen, zodat hun oppervlak nog zuiverder is – en ze dus effectiever behandeld kunnen worden. 
 

Van krukken en scharnieren tot meerkleurige profielen

Omdat duurzame schoonheid ook in de details zit, kunnen we krukken en scharnieren in dezelfde kleur als je profielen bekleden. En wat als de kleur van je interieur niet overeenkomt met die van de gevel van je huis? Geen nood: daar hebben we tweekleurige profielen voor. Binnen deze Bicolor-oplossing worden de binnen- en buitenkant gelakt in verschillende, passende kleuren. 
 

Bij bicolor worden de binnen- en buitenkant gelakt in verschillende kleuren

Bestendig en duurzaam 

Het gekleurde oppervlak van onze aluminium profielen zorgt voor een langdurige bescherming tegen regen, zon, krassen en andere slijtageverschijnselen. Schilderwerk of chemische behandelingen zijn niet nodig: een spons en wat water zijn voldoende. Maak je dus geen zorgen over het onderhoud, maar geniet van de duurzame schoonheid van je aluminium profielen.

10 jaar garantie

Omdat onze aluminium profielen onovertroffen zijn op het vlak van bestendigheid en duurzaamheid, kan Reynaers Aluminium je bij goed onderhoud 10 jaar garantie bieden op kleurhechting, kleurechtheid en kleurvastheid. Voor welke techniek of uitvoering je ook kiest. 

Alle kleuren en afwerkingen gebundeld in de Kleurenbrochure

Ontdek de kleuren en afwerkingen van jouw nieuwe ramen en deuren in deze handige kleurengids.  

 • Alle kleuren
 • Mogelijke afwerkingen 
 • Keuzehulp

Doorblader hier de Kleurenbrochure

Altijd een Reynaers Aluminium vakman in je buurt

 • Persoonlijk advies
 • Op maat van jouw project
 • Belgisch vakmanschap & kwaliteit
 • Meer dan 150 vakmannen in België
 • Maak een afspraak online
 • Vraag online je offerte

Vind een Reynaers Aluminium vakman

Ontvang het gratis inspiratieboek ramen en deuren

Laat je inspireren door de realisaties van Reynaers Aluminium

 • Inspiratie voor jouw project
 • Referenties en realisaties
 • Gedrukt of digitaal

Ontvang het gratis inspiratieboek