Aluminium ramen vragen geen verf of vernis en zijn bijgevolg erg gemakkelijk in het onderhoud. Reynaers zorgt voor een afwerking naar keuze: poederlakken of anodiseren. Elk van die procedés bezorgt je ramen en deuren een prachtige kleur naar keuze en zorgt voor een verschillend effect in de look en feel van je ramen.

Poederlakken

Om je profielen te kunnen kiezen uit meer dan 400 kleuren biedt Reynaers een speciale laktechniek aan: poederlak. Na het ontvetten en beitsen ondergaan de profielen een chemische conversiebehandeling. Vervolgens wordt elektrostatisch een thermohardende polyesterpoederlaag aangebracht. Ten slotte worden de profielen gebakken in een oven zodat de poeder kan samen smelten tot een kwalitatieve afwerking voor het aluminium. Om kwaliteit te garanderen wordt dit proces strikt opgevolgd en uitgewerkt volgens de Europese  ‘Qualicoat’ regels. Deze poederlakken bestaan in verschillende uitvoeringen: mat, glanzend of structuurlak. 

Anodisatie

De anodisatie oppervlaktebehandeling geeft de profielen een gecontroleerde oxidelaag. Die laag geeft de profielen een hoge bescherming en een natuurlijke look. Bij het anodisatieproces worden profielen ontvet en schoongemaakt alvorens ze in het chemische bad gestopt worden. Hier vindt een artificieel oxidatieproces plaats zodat de poriën van de aluminium zich openen. Daarna worden de profielen gekleurd in een ander bad. Ten slotte worden de poriën terug gesloten in een speciaal stoombad. Om de allerbeste kwaliteit te garanderen wordt deze speciale procedure uitgevoerd volgens de strikte richtlijnen van de Europese ‘Qualanod’ standaard. Reynaers ramen en deuren kunnen uitgevoerd worden in de natuurlijke anodisatie en in de tinten zwart, champagne of brons. 

Pré-anodisatie

Pré-anodisatie is een voorbehandeling die lakwerk dat blootstaat aan agressieve invloeden van bijvoorbeeld het zout en het zand aan de kust of de chloor in de omgeving van een zwembad gedurende lange tijd beschermt. Een voorbehandeling die we iedereen die aan de kust bouwt of verbouwt en daarbij kiest voor aluminium ramen ten stelligste aanraden! 

Wat kies ik best?

Er is geen kwaliteitsverschil tussen lakken en anodiseren. Het enige subtiele verschil is er één op esthetisch vlak: bij lakken is de oppervlakte van het aluminium bedekt met een bovenste laag, terwijl bij anodisatie de originele structuur van aluminium behouden blijft. Aluminium in agressieve of sterk vervuilde milieus, zoals kustgebieden of sterk verstedelijkte gebieden, heeft een extra laag bescherming nodig. Daarom raadt Reynaers aan om je profielen te pre-anodiseren alvorens ze te voorzien van een poederlak. De combinatie van deze twee technieken resulteert in de beste lange termijn bescherming voor je aluminium ramen en deuren.