Geniet je graag volop van het zicht op je tuin en je terras? Dan is een schuifdeursysteem precies wat je zoekt.

Buiten wordt binnen en binnen wordt buiten. Met een aluminium schuifraam bijvoorbeeld bespaar je plaats en ga je voor een slank tot ultraslank design. Maar het aanbod aan schuifdeuren is groot. Daarom helpen we je graag om het juiste schuifdeursysteem te kiezen.

Profielen: fijn, fijner of ultrafijn? En toch krachtig

Aluminium is een licht, en toch enorm sterk metaal. Dat laat je toe om je ramen te voorzien van heel fijne aluminium profielen en zo je project een minimalistische look te geven. En om tegelijk je schuifdeursysteem uit te rusten met grote ramen tot wel 3.5 meter hoog met het juiste isolatieniveau voor elk type woning.

ConceptPatio: de energiezuinige standaard

ConceptPatio is uitgegroeid tot de standaard in schuiframen en voldoet aan alle energie- en isolatienormen. De HI- en Minergie-varianten zelfs aan de normen voor passiefbouw. En met de slanke middenstijl-variant kies je voor de subtiele en minimalistische toets van ultraslanke profielen.

MasterPatio: slank en strak

Met het fijne, strakke ontwerp van het MasterPatio-schuifraam ga je voor meer glas en een grotere natuurlijke lichtinval dan met ConceptPatio. De superisolerende MasterPatio is de ideale combinatie met onze MasterLine ramen en deuren. Ook hier profiteer je dankzij de slanke middenstijl-variant van nog meer glas en licht.

HiFinity: een maximum aan daglicht

Hou je van veel licht in huis? Dan is het HiFinity-schuifraam zeker het overwegen waard. Dankzij de grote glaspartijen en de ijzersterke ultrafijne aluminium profielen die worden weggewerkt in je vloer en muren valt er een maximum aan daglicht binnen. Met HiFinity geniet je van een weergaloos uitzicht in elk type project.

HiFinity: een maximum aan daglicht
3 rails met een dubbel schuifdeursysteem

1, 2 of 3 rails?

Je hebt ook nog de optie om te kiezen voor een schuifdeursysteem met 1, 2 of 3 rails.

Bij een monorailsysteem kies je voor 1 vast deel en 1 schuivend deel dat meestal aan de buitenkant opengaat. Het raam in het vaste deel bevat meer glas en is strak en minimalistisch.

Ga je voor duorail? Dan is het glas in beide delen van je schuifdeur even groot, met een mooi symmetrisch zicht als resultaat. Je hebt de keuze tussen 1 schuivend deel en 2 schuivende delen.

Je kunt ook voor 3 rails met een dubbel schuifdeursysteem gaan. Dan kun je 2 ramen openschuiven om in totaal twee derde van je schuifraam te openen.

Schuif? Hefschuif? Automatisch?

Een schuifdeursysteem kun je op 2 manieren openen. Ofwel kies je het schuifsysteem: dat schuif je gewoon open. Hier houden borstels kou, wind en water buiten. Ofwel ga je voor het hefschuifsysteem: een schuifraam dat je eerst makkelijk met een hendel opheft om het daarna nog vlotter open of toe te schuiven. Hier kunnen kou, wind en water niet binnen dankzij een rubberen dichting. Wil je nog meer comfort en gebruiksgemak? Dan kies je gewoon voor een automatisch openingssysteem.

hefschuifsysteem: een schuifraam dat je eerst makkelijk met een hendel opheft om het daarna nog vlotter open of toe te schuiven
Met Concept Folding-systeem van Reynaers Aluminium kun je je hele raam openen

Schuifraam? Of een vouwdeur als mooi alternatief?

Denk je bij een schuifdeursysteem automatisch aan schuiframen? Misschien verrassend, maar ook met vouwdeuren haal je een schuifdeursysteem in huis. Met het lichte, fijne en fraaie Concept Folding-systeem van Reynaers Aluminium kun je je hele raam openen. Binnen en buiten lopen zo letterlijk in elkaar over, zelfs zonder een opstap tussen de woning en het terras is mogelijk. De openschuifmogelijkheden van de vouwwand naar links of rechts is kiesbaar en wordt precies geïnstalleerd zoals je wenst.

Maak een afspraak met een Reynaers Aluminium vakman om te bespreken met welk schuifdeursysteem je jouw project het beste kan uitrusten.

Alle systemen handig gebundeld in het Reynaers Magazine

Ontdek alle systemen van Reynaers Aluminium in één magazine. Laat je inspireren.

  • Overzicht van onze systemen
  • Realisaties
  • Vakmannen

Doorblader hier het Reynaers magazine

Altijd een Reynaers Aluminium vakman in je buurt

  • Persoonlijk advies
  • Op maat van jouw project
  • Belgisch vakmanschap & kwaliteit
  • Meer dan 150 vakmannen in België
  • Maak een afspraak online
  • Vraag online je offerte

Vind een Reynaers Aluminium vakman