Een moderne, strakke bouwstijl, maar met een rustgevend karakter.

Toen het bouwkoppel op zoek ging naar een stuk bouwgrond dat aan al hun wensen voldeed, dachten ze dat het bij een utopie ging blijven. Als bij toeval ontdekten ze echter het ideale lapje grond. Ze lieten er dan ook geen gras over groeien om het bouwperceel te kopen en er hun droomhuis te bouwen. De woning ligt in een doodlopende straat, is omgeven door groen en ligt op een boogscheut van een levendig centrum. De ideale parameters voor een jong gezin dat houdt van de nabijheid van winkels, school en werk en anderzijds wil genieten van de rust en vooral hun woning optimaal wil beleven.

Een jong gezin wil genieten van de rust en hun woning optimaal beleven
Natuurlijke lichtinval valt binnen via de grote glaspartijen

Wanneer je de leefruimte binnen komt, word je weerom aangenaam verrast door de natuurlijke lichtinval die via de grote glaspartijen over de volledige breedte van de woning, binnenvalt. Het geeft meteen ook een schitterend zicht op de tuin. “We vertoeven heel graag buiten en wilden dan ook zoveel mogelijk binnen genieten van de tuin en de buitenomgeving”, duidt de bouw-heer. “Daarom zijn er bijvoorbeeld ook geen niveauverschillen tussen binnen en buiten”.

De glaspartijen werden overal volledig uitgewerkt tot aan het plafond. Van buitenaf lijkt het alsof je de woning zomaar binnen kan wandelen. Dat sluit ook helemaal aan bij de bedoeling van het MasterLine 8 raam- en deursysteem van Reynaers Aluminium. Deze generatie innovatieve ramen in aluminium weerspiegelt de hedendaagse architectuurtrend van maximaal daglicht in combinatie met een superieure isolatie. De zwarte profielen zijn tot een minimum herleid en waar mogelijk weggewerkt wat de strakke belijning benadrukt en een groot steentje bijdraagt aan de uitstraling van de woning. Reynaers Aluminium is dan ook een toonaangevende specialist in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen. Hiervoor laat Reynaers Aluminium zich steeds leiden door energie-efficiëntie en een positieve bijdrage aan het milieu. In die optiek werd voor de grote glaspartij achteraan de woning ook gekozen voor een schuifdeursysteem dat speciaal werd ontwikkeld voor energiezuinige woningen.

De glaspartijen werden overal volledig uitgewerkt tot aan het plafond.
Ten volle genieten van het daglicht en de weidsheid van de buitenomgeving

Het systeem ConceptPatio 155 dat hier werd gebruikt, biedt een hoge isolatiegraad en voldoet aan de strenge energienormen die het toelaat om heel energievriendelijk te bouwen. Dit hefschuifsysteem beantwoordt qua design ook weer helemaal aan de stijl van de woning. Door de slanke middenstijl geniet je er ten volle van het daglicht en de weidsheid van de buitenomgeving. Door voor een monorail schuifraam te kiezen wordt die strakke en minimalistische uitvoering nog eens benadrukt door de combinatie van een vaste en bewegende vleugel. De schuivende delen sluiten ook perfect aan op de hoeken waardoor de tuin als het ware deel uitmaakt van de leefruimte doordat geen hoekprofiel het zicht belemmert. De aluminium profielen zijn voorzien van structuurlak. Dat maakt dat ze heel makkelijk in onderhoud en duurzaam zijn.
Puurheid en eenvoud werder hier op alle vlakken met overtuiging in de praktijk gebracht, waardoor de woning als een mangeet de aandacht trekt en werkelijk de allure aanneemt van esthetisch perfectionisme.

Ontvang het gratis inspiratieboek ramen en deuren

Laat je inspireren door de realisaties van Reynaers Aluminium

  • Inspiratie voor jouw project
  • Referenties en realisaties
  • Gedrukt of digitaal

Ontvang het gratis inspiratieboek