De aluminium profielen van Reynaers zijn verkrijgbaar in meer dan 400 hoogwaardige kleuren. De keuze van het kleuringsprocédé biedt de mogelijkheid om subtiele nuances en originele effecten te creëeren waardoor je woning volledig in lijn ligt met je persoonlijkheid en creativiteit.

Bicolor lakken

Ook ramen met een verschillende kleur langs de binnenkant en de buitenkant behoren tot de mogelijkheden. Zelfs accessoires zoals krukken kunnen in dezelfde kleur gelakt worden als je ramen en deuren. 

Andere technieken, andere effecten

Reynaers past twee verschillende technieken toe voor het kleuren van je aluminium profielen: lakken en anodiseren. Beide procédés beantwoorden aan de strengste normen op het vlak van kwaliteit. Hierdoor schroeven we het onderhoud van ramen en deuren drastisch terug en kan je langer genieten van de kleur van jouw aluminium profielen.

Poederlakken

Bij het lakken van de profielen is het oppervlak van het aluminium elektrostatisch bedekt met een thermohardende polyesterpoederlaag. Vervolgens worden de profielen gebakken in de oven zodat het poeder zich hecht aan het oppervlak. Zo verkrijgt men een stevige laklaag. Het resultaat? Een duurzame én perfecte kwalitatieve afwerking van het eindproduct.

Mat of glanzend

Het poederlakprocédé geldt voor alle 400 tinten die door Reynaers Aluminium worden aangeboden, naar keuze zowel in matte als glanzende uitvoering. Het effect is perfect homogeen.

Structuureffect

De Coatex structuurlak werd exclusief voor Reynaers ontwikkeld om aan het oppervlak van de raam- en deurprofielen een structuureffect te geven. Coatex is bijzonder onderhoudsvriendelijk en bestand tegen krassen.

Bepaalde RAL-kleuren zijn ook verkrijgbaar in metallic uitvoering. Door aluminium schilfers aan het kleurpoeder toe te voegen, bekomt men als eindresultaat een fraai metaaleffect in de laklaag van het profiel. Een creatieve toets die van elk van je ramen en deuren een uniek object maakt. Omdat de glinsterende aluminiumschilfers zich niet 100% homogeen in de kleurlak verdelen, ontstaan er lichte nuances in de intensiteit van de weerkaatsing van het licht op het profiel. Zo geef je een extra detail aan de profielen en creëer je een industrieel karakter.

Anodisatie

Een tweede procédé om aluminium profielen kwalitatief hoogstaand te kleuren is anodisatie. Typisch aan anodisatie is dat de oorspronkelijke structuur van aluminium behouden wordt. Je schrijnwerk zal naargelang de lichtinval verschillende nuances opwekken. Ramen en deuren kunnen uitgevoerd worden in de meest pure anodisatie zonder kleuring, of in de tinten zwart, champagne of brons. 

Krukken en andere accessoires kunnen gelakt worden in anodic kleuren, zodat ze perfect matchen met het schrijnwerk.

Onderhoudsvriendelijk

De aluminium ramen en deuren van Reynaers vragen heel weinig onderhoud. De micro-structuur van de kleurlak aan het oppervlak van het aluminiumprofiel heeft een regenafstotend karakter, waardoor vuil minder kans krijgt om zich aan het raam te hechten. Voor het reinigen volstaat een spons en wat zuiver water.

10 jaar garantie

Welke techniek of uitvoering je ook kiest, de kleurhechting, kleurechtheid en kleurvastheid van uw aluminium profielen wordt gegarandeerd. De kleurlakken van Reynaers aluminium zijn speciaal ontwikkeld om te beantwoorden aan de specifieke eisen aangaande hechting, duurzaamheid, UV-bestendigheid en verkleuring. Daarnaast garanderen we een optimale slijt- en krasbestendigheid, ongeacht het gekozen procédé.