Duurzame schoonheid creëer je niet door enkel vast te houden aan bestaande mogelijkheden. Daarom blijven we bij Reynaers Aluminium volop innoveren. Om de waarde van gebouwen te verhogen en de woon- en werkomgeving van mensen overal ter wereld te verbeteren, optimaliseren we onze systemen voor ramen, deuren en schuifdeuren continu en komen we tegelijk met volledig nieuwe toepassingen. Dit resulteert telkens opnieuw in de meest vernieuwende oplossingen, die meer dan eens vooroplopen op de markt.

Onderzoek en ontwikkeling op de Reynaers Campus

Alles begint op onze Reynaers Campus, het Reynaers Aluminium-hoofdkantoor in Duffel: een echt epicentrum van innovatie. Hier doen we continu aan onderzoek en ontwikkelen we baanbrekende en duurzame systemen. Die worden uitvoerig getest in ons Technology Centre, meteen het grootste private innovatie- en testcentrum van Europa. We testen er elk systeem op lucht-, wind- en waterdichtheid, thermische isolatie, akoestische isolatie en nog veel meer.

Een paradepaardje van dit testcentrum is de 15 meter hoge testmuur voor lucht-, wind- en waterdichtheidstests op verdiepingshoge gevels. Verder vind je in het Technology Centre ook nog het Onderzoekscentrum, met de R-cube en het R-Lab. De R-cube is een draaibare onderzoeks- en testinstallatie voor thermische prestatieanalyses. In het R-lab worden oplossingen in een vroeg stadium getest aan de hand van rapid prototyping en 3D printing.

Een paradepaardje van het testcentrum is de 15 meter hoge testmuur
Onze unieke kennis, die door jarenlange innovatie is ontstaan, delen we bovendie

Netwerk betrekken bij innovatie

We helpen onze fabrikanten – de Reynaers Partners – ook graag vooruit met de nieuwste automatiseringsoplossingen. In ons Automation Centre ontwikkelen we daarom machines en software die een efficiënte én hoogkwalitatieve productie garanderen. Zo is ReynaFlow een intelligent systeem voor ‘smart manufacturing’, met betere productieprocessen en een optimale productietijd als resultaat.

Onze unieke kennis, die door jarenlange innovatie is ontstaan, delen we bovendien graag met ons hele netwerk. Onder het motto Together for Better geven we onze Reynaers Partners en Reynaers Installers inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen. In ons Training Centre volgen ze regelmatig opleidingen, zodat zij op hun beurt de eindklant een optimale service kunnen bieden.

Ook andere partijen - zoals architecten – nemen we graag mee in ons innovatieve verhaal. In ons Experience Centre ontdekken ze onze oplossingen en technologieën op een inspirerende en interactieve manier. Die ervaring wordt helemaal compleet met AVALON, de Virtual Reality-ruimte die je laat rondlopen in toekomstige gebouwen.

Optimale thermische isolatie

De sterke thermische isolatie is één van de kwaliteiten die de systemen van Reynaers Aluminium zo duurzaam maken. Ze is het resultaat van continue innovatie binnen verschillende toepassingen die bepalen in welke mate warmte kan doorgegeven worden, zodat de isolatiewaarde stijgt. Ten eerste zijn er toepassingen die te maken hebben met geleiding: hoe dikker de stegen in een profiel, hoe beter de warmte wordt doorgegeven. Daarnaast zorgen we ook met een dubbele thermische brug voor sterkere isolatie.

Ten tweede wordt de thermische isolatie ook bepaald door de circulatie in de ‘kamers’ binnen elk aluminium profiel: hoe minder kamers, hoe meer de warmte wordt doorgelaten. Door een aantal kamers met specifieke vormen te combineren, weet Reynaers Aluminium de optimale isolatie te garanderen binnen elk systeem. Ook schuim speelt een cruciale rol: hoe minder schuim, hoe meer circulatie en doorstroming van warmte. Door de juiste dosering schuim te voorzien in de rechte stegen van het profiel en de middendichting tussen kader en vleugel, stellen we de isolatie op punt.

Tot slot is ook straling bepalend voor de thermische isolatie. Door een blinkende folie toe te voegen om de stegen, zorgen we ervoor dat warmte weerkaatst wordt. Door innovatieve toepassingen op het vlak van geleiding, circulatie en straling te combineren, staan de systemen van Reynaers Aluminium telkens garant voor de meest optimale isolatiewaarde.

Akoestische isolatie

Ook op het vlak van akoestiek blijven we volop innoveren. Hoe groter de luchtdichtheid, hoe beter de akoestische isolatie. Daarom voorzien we hoge luchtdichtheid in al onze producten. Verborgen beslag in ramen, deuren en schuifdeuren zorgt bovendien voor nog betere prestaties, omdat de dichtingen ononderbroken doorlopen. En wie schuifdeuren kiest met een hefschuifsysteem, heeft dichtingen die helemaal om en rond doorlopen. Daarnaast bepaalt de massa voor een groot deel de luchtdichtheid. Heel wat systemen van Reynaers Aluminium maken grote en zwaardere glasplaten mogelijk, met een optimale akoestische isolatie tot gevolg.

Water-, wind- en luchtdichtheid

Onze systemen zijn ook uitstekend bestand tegen de weerselementen, zodat ze een leven lang meegaan en weinig onderhoud vragen. Ze worden dan ook ontwikkeld met het oog op een bijzonder hoge water-, wind- en luchtdichtheid en zijn voorzien van technische dichtingen die ook na langdurig gebruik optimaal presteren. Waar de rechte profielen hoeken vormen, worden de hoekverbindingen bovendien zodanig verlijmd, dat de hoeken volledig dicht zijn. Dit is mogelijk dankzij een innovatief inspuitproces dat voor de meest effectieve verdeling van de lijm zorgt.

Onze akoestische isolatie, jouw perfecte rust.

Automatisering voor het hoogste woongemak

Onze innovatie kent ook een technologische dimensie. Aan de hand van geautomatiseerde oplossingen maken we je leven nog aangenamer. Zo kunnen de schuifdeuren binnen de HiFinity- en MasterPatio- segmenten gemotoriseerd worden: een simpele druk op een stijlvol geïntegreerde knop volstaat om ze te openen. De motor zit ingewerkt in het profiel, zodat je er steeds eenvoudig bij kunt voor onderhoud. Hiervoor ontwikkelden we een baanbrekend sterke en compacte motor, waarmee grote en zware glaspartijen moeiteloos verplaatst kunnen worden en die tegelijkertijd veilig is voor de bewoners.

Daarnaast kan ook motorisatie voor slimme nachtkoelings- en ventilatie-toepassingen geïntegreerd worden. Zo draagt het slimme raam bij tot de duurzaamheid van een gebouw door maximaal gebruik te maken van de verse en frisse buitenlucht. Door automatisering te voorzien binnen onze systemen, maken we bovendien ook nog eens verschillende veiligheidsoplossingen mogelijk – zoals toegangscontrole met je smartphone, een codeklavier of via vingerafdruk.

Slank en subtiel. Hoog en stijlvol.

Slanke stijl voor strak design

Helemaal in lijn met de filosofie rond duurzame schoonheid, weten de systemen van Reynaers Aluminium talloze duurzame kwaliteiten (zoals thermische isolatie en levenslang woonplezier) te combineren met unieke esthetische eigenschappen. Zo kunnen systemen als de SlimLine 38 voor ramen en deuren voorzien worden van een slanke middenstijl en verborgen scharnieren, terwijl er geen overstap is. Zo maakt de innovatie van Reynaers Aluminium een strak design mogelijk, dat naadloos aansluit bij elke woning.

Duurzame innovatie

Met het oog op de meest duurzame oplossingen bekijken we ook continu hoe we zo veel mogelijk kunnen recycleren. Het aluminium in onze profielen is alvast 100% recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Bovendien kopen we waar mogelijk zoveel mogelijk gerecycleerd aluminium aan. Indien die niet voldoende beschikbaar is, wordt low carbon aluminium aangekocht: aluminium die is geproduceerd met groene energie.

Daarnaast worden de polyamide strips in onze systemen meer en meer uit gerecycleerd materiaal gemaakt. Omdat deze strips brandbaar zijn, worden ze ook nog eens als brandstof gebruikt om aluminium te versmelten.

Innovatieve samenwerkingen en partnerships

Al deze innovatieve oplossingen realiseren we niet alleen. Op de Reynaers Campus kunnen we rekenen op de toewijding, passie en unieke kennis van onze experts. Verder gaan we meer dan eens samenwerkingen aan met uiteenlopende specialisten, onder meer architecten en designers. Ten slotte gaan we ook innovatieve partnerschappen aan met andere toonaangevende ondernemingen, zoals Renson – met wie we de Minimal Curtain Wall 50 hebben ontwikkeld.

Alle systemen handig gebundeld in het Reynaers Magazine

Ontdek alle systemen van Reynaers Aluminium in één magazine. Laat je inspireren.

  • Overzicht van onze systemen
  • Realisaties
  • Vakmannen

Doorblader hier het Reynaers magazine

Altijd een Reynaers Aluminium vakman in je buurt

  • Persoonlijk advies
  • Op maat van jouw project
  • Belgisch vakmanschap & kwaliteit
  • Meer dan 150 vakmannen in België
  • Maak een afspraak online
  • Vraag online je offerte

Vind een Reynaers Aluminium vakman