Architecte Mieke Geerolf (zaakvoerder MG architecten) ontwikkelde en begeleidde de renovatie van de 18de eeuwse Begijnhoeve in Oorbeek. Ze werkte hiervoor samen met Reynaers Aluminium.

De Begijnhoeve is een iconisch monument uit het Tienense Hageland. De renovatie, en verbouwing tot brasserie en ijssalon, hield enkele uitdagingen in. Belangrijk was om authentieke en moderne elementen elkaar te laten vinden én versterken. Iets waar Reynaers Aluminium een belangrijk aandeel in had. We leverden de aluminium ramen en deuren met “steel look”, een Reynaers Partner zorgde voor een perfecte plaatsing.

Om het gebouw een stevig en stijlvol karakter te geven werd gekozen voor de slanke en elegante “steel look” profielen van Reynaers aluminium, die uitstekend geschikt zijn voor dit soort renovaties. Naast hun eenvoudige schoonheid zijn ze vooral ook erg duurzaam en betrouwbaar.

Architecte Mieke Geerolf: “Dat is het grote voordeel van aluminium profielen. Ze staan borg voor een optimale duurzaamheid. En dat in alle opzichten. Het materiaal zelf is 100% recycleerbaar. De levensduur is quasi oneindig.

Gezien de leeftijd van het gebouw was ook de plaatsing niet evident. Een profiel installeren in een nieuwe muur is voor niemand een probleem. Voor het installeren van aluminium profielen in oude (en door de jaren heen kromgetrokken) muren moet je kunnen rekenen op ervaren professionals. Ook hier was de keuze voor Reynaers snel gemaakt.

Architecte Mieke Geerolf:Dat is de kracht van Reynaers Aluminium, je werkt samen met constructeurs en installateurs die oog hebben voor de problematiek én voor oplossingen zorgen die je nergens anders vindt. De keuze voor een Reynaers Partner was ook nog om een andere reden een evidente keuze. Ze zijn in de regio gevestigd. Als je hen nodig hebt zijn ze meteen inzetbaar. Waar je ook bouwt of verbouwt, je kan altijd terecht bij een Reynaers Partner of Installer in de buurt. Dat is een hele geruststelling.

Het resultaat mag méér dan gezien worden, het is een perfecte harmonie tussen de authentieke bouwstijl en de aluminium ramen en deuren.