Kenniscentrum Roeselare wint Aluminium award voor Reynaers Aluminium

0904

Reynaers Aluminium won de Benelux Aluminium Award voor duurzaam renoveren met het project ‘Kenniscentrum Roeselare’. Het voormalige bankgebouw in het centrum van de stad kreeg een nieuwe bestemming als bibliotheek en kenniscentrum. BURO II & ARCHI+I  architecten ontwierpen de bijzondere Reynaers aluminium vliesgevel .

Kenniscentrum Roeselare werd opgebouwd uit het Reynaers Aluminium CW 50 draagprofiel dat voor meer stabiliteit dieper gemaakt werd.  Reynaers Partner ‘De Witte aluminiumconstructies’ maakte van dit project een paradepaardje door de vele technische uitdagingen tot een goed einde te brengen.

Reynaers Aluminium is erg vereerd met deze prijs die tweejaarlijks uitgereikt wordt door het Aluminium Center Belgium, de Federatie van Aluminium Constructeurs België (FAC) en het Nederlandse Aluminium Centrum en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG). De prijs wordt toegekend aan gerenoveerde woningen of gebouwen waar op een zinvolle en innovatieve manier aluminium wordt toegepast.

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Industrie07-09-2022

Stadsverdichting: De weg naar meer hoogbouw

Evenementen03-08-2022

Bezoek Reynaers Aluminium op Polyclose 2022

Evenementen09-06-2022

Welke rol speelt de architect in 2050?