MasterLine SoftTone®

Een stille revolutie in het ontwerp van gebouwen

SoftTone® is een duurzame bouwoplossing voor natuurlijke koeling en ventilatie in stadsomgevingen. De parallel openende ramen zorgen voor maximale ventilatie en koeling, terwijl de SoftTone® componenten in het raam het geluid wegfilteren. Zo geniet u van een gezonde en ontspannen werk- en woonervaring midden in een bruisende stad.

Deze oplossing is ideaal voor drukke stadscentra en gebouwen in de buurt van snelwegen, treinstations en luchthavens. Masterline SoftTone® is een duurzamer en betaalbaar alternatief voor mechanische ventilatie en comfortkoeling. Belangrijk daarbij is dat de nachttemperatuur voldoende daalt. Daardoor kan deze oplossing niet in alle geografische gebieden worden gebruikt.

Een drukke omgeving met koele nachten? Dat is de focus van SoftTone®.

Parallell opengaand

SoftTone® is een parallel openend raam.  

Betere koeling en ventilatie

Parallel openende ramen koelen en ventileren de ruimte beter dan traditioneel openende ramen. Met dezelfde beweging opent u een grotere ruimte per m². Door het gecombineerde effect ontstaat er een betere luchtcirculatie in de ruimte.

Akoestisch comfort

De SoftTone® oplossing biedt een aanzienlijk betere akoestiek dan traditionele ramen. Dit zorgt voor uitstekend akoestisch comfort in combinatie met natuurlijke koeling en ventilatie op locaties waar dit vroeger onmogelijk was.

 

Toepassingsgebied

          masterline-8-softtone-technical-info                   

SoftTone® is het resultaat van de samenwerking tussen Arup (dat de S.A.F.E. technologie heeft ontwikkeld) en Reynaers Aluminium (die de toepassing van deze technologie mogelijk heeft gemaakt op gevels).

Door deze academische en praktische kennis samen te voegen, ontwikkelden beide bedrijven een duurzaam product dat alle spelers binnen de bouwsector grote voordelen oplevert.