Een Reynaers vouwwand of een Reynaers schuifraam?

Na zo’n fantastische zomer is het duidelijk: buiten leven is aangenaam en bezorgt een positief gevoel. Geniet jij ook zo graag van je tuin? Dan is een schuifraam of vouwwand  ideaal om voor de connectie tussen je leefruimte  en de tuin  te zorgen, maar wat kies je nu best?

De vouwwand van Reynaers Aluminium (CF 77) bestaat uit twee tot acht vleugels die volledig opzij kunnen geschoven worden. Dit creëert een maximaal buitengevoel. Hierbij kunnen de panelen naar binnen of naar buiten draaien waardoor je dus nog meer plaats bespaart en je leefruimte in één klap vergroot.
Daarnaast kan één van de vleugels als toegangsdeur gebruikt worden. In koude periodes hoeft de CF 77 dus niet volledig opengevouwen te worden om binnen te kunnen. Een vouwwand is ideaal voor wie in de zomer graag optimaal geniet van de buitenlucht.

Naast de vouwwand beschikt Reynaers Aluminium over een uitgebreid aanbod aan schuifsystemen (CP 130 en CP 155). Afhankelijk van de grote van het schuifraam zal men opteren voor een CP 130 of een CP 155. Zo kan de CP 130 een gewicht aan tot 300 kg terwijl het CP 155 systeem gewichten aankan tot 400 kg. Ze hebben elk verschillende isolatieniveaus en zijn beschikbaar in verschillende types van rails. Een schuifraam is ideaal voor wie veel belang hecht aan het binnenkomende licht, grote glaspartijen in zijn woning wil integreren of houdt van gebruiksgemak. Het hefschuifsysteem speelt hierop in waardoor je bij het openschuiven van je raam minder last hebt van het glasgewicht omdat het raam als het ware opgetild wordt en dus veel minder wrijving geeft op de rail.

En of het nu gaat over een vouwwand of een schuifsysteem, elk van deze systemen kunnen gelijk met de vloer ingebouwd worden. Dit is niet allen superpraktisch maar ook nog eens esthetisch.
Wat je ook kiest, laat die volgende zomer maar komen!