Paralline

Paralline koppelt esthetiek moeiteloos aan hedendaags design en duurzaamheid

Deze aluminium gevelbekleding is herkenbaar aan zijn parallel lopende aluminium lijnen en sluit mooi aan op alle raam- en deursystemen van Reynaers Aluminium. Zo kan de architect altijd een origineel ontwerp creëren en ontstaat een totale geveloplossing met een ‘single design look’. Paralline stelt de vakman in staat om een originele accentmuur in aluminium toe te voegen. Bij renovatie zorgt deze aluminium gevelbekleding voor een interessant contrast tussen oud en nieuw, bij nieuwbouw of projectbouw voor een unieke esthetische toets.

    Een unieke esthetische toets.

Zowel binnen- als buitenshuis tilt Paralline het uitzicht van woningen naar een hoger niveau. Het systeem voegt onder meer een esthetische toets toe als bekleding van gevels, voordeuren, garagepoorten, of bij ramen die inspringen. Het kan ook toegepast worden bij een muur die van binnen naar buiten doorloopt. En dankzij speciaal ontwikkelde hoekprofielen loopt het strakke totaaldesign ook op hoeken naadloos door.

 

    Je one-stop-shop voor oplossingen op het vlak van aluminium schrijnwerk.

Bij Reynaers Aluminium vind je alle professionele oplossingen voor aluminium gevels en schrijnwerk op één plek. Van ramen en deuren tot decoratieve elementen zoals Paralline: wat je ook nodig hebt, je eigen contactpersoon staat gedurende het hele project tot jouw beschikking en biedt professioneel advies en ondersteuning voor ons hele productgamma. 

    Eindeloze ontwerpmogelijkheden.

Paralline kan naadloos worden verbonden of gecombineerd met elk gevelelement van het gebouw, inclusief ramen en deuren. Gebruik de profielen horizontaal of verticaal, in subtiele of meer uitgesproken dieptevariaties of in een combinatie van verschillende stijlen voor een unieke look: de ontwerpmogelijkheden zijn bijna eindeloos. Bovendien zijn alle profielen verkrijgbaar in een aantal hoogwaardige gepoederlakte en geanodiseerde afwerkingen, voor die finishing touch op maat. 

Gemakkelijke fabricage & installatie

Paralline kan met een slimme onderconstructie zowel horizontaal (A) als verticaal (B) worden aangebracht, waardoor één installateur alles kan afwerken. Het maakt ook een snelle uitlijning van de gevelbekleding mogelijk, zelfs bij onvolkomenheden in de constructie van het gebouw. De afgewerkte Paralline gevelbekleding is altijd perfect uitgelijnd.

 

 

Ten slotte kan Paralline ook als prefab-element in de atelier worden geassembleerd, waardoor de installatie ter plaatse nog sneller gaat. Dat is vooral nuttig bij de productie van lint ramen.

Verschillende dimensies van duurzaamheid

Ook duurzaamheid staat centraal voor Paralline. Achter de gevelbekleding kan een isolatielaag geplaatst worden voor optimale energieprestaties. Het systeem is bovendien eenvoudig te (de)monteren en beantwoordt zo aan de steeds toenemende vraag rond circulaire geveloplossingen. En net als andere aluminium toepassingen vraagt Paralline bijzonder weinig onderhoud en gaat het levenslang mee.