Reynaers sponsor Belgisch Paviljoen 16de architectuurbiënnale Venetië

0805

Reynaers Aluminium neemt deel aan de 16de Internationale Architectuurtentoonstelling in Venetië als sponsor van het Belgisch paviljoen. Als toonaangevende producent van architecturale aluminiumsystemen is de aanwezigheid van Reynaers op deze prestigieuze architectuur biënnale een logische keuze. In het Belgische paviljoen zal EUROTOPIE te zien zijn, een project dat inzoomt op de territoriale, fysieke en symbolische aanwezigheid van Europa in Brussel.

De curatoren Roxane Le Grelle, Léone Drapeaud, Manuel Leon Fanjul en Johnny Leya, onderzoeken met het project EUROTOPIE de bijdrage van architecten aan de constructie van de democratische ruimte aan de hand van de case studies van de Europese wijk in Brussel. De selectiecommissie van de Fédération Wallonie-Bruxelles benadrukt zowel de universaliteits- als de actualiteitswaarde van het project. Ze looft de heldere en constructieve aanpak en de complementariteit van de teamleden, waarbij de curatoren ook een samenwerking voorstellen met de auteur Bruce Begout, de kunstenaar en scenografe Sébastien Lacomblez en de fotograaf Philippe Bracquenier.

De Architectuurbiënnale van Venetië vindt plaats van 26 mei tot 25 november 2018.

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Evenementen27-03-2019

Reynaers Aluminium verwelkomt architecten tijdens Architect@work in Kortrijk op 9 en 10 mei

Producten11-03-2019

Masterline 8 pivotdeur

Bedrijf26-02-2019

Reynaers Aluminium versterkt duurzaamheidsinspanningen met Green Deal en nieuwe C2C certificatie voor aluminium raam- en deursystemen