Reynaers Aluminium verwelkomt architecten tijdens Architect@work in Kortrijk op 9 en 10 mei

2703

Op 9 en 10 mei 2019 vindt een nieuwe editie van Architect@work plaats in Kortrijk. Reynaers Aluminium stelt er zijn innoverende verticaal openende schuifraam voor.

Bij het verticaal openschuivende schuifraam CP 130 – evs van Reynaers Aluminium kan het bovenste deel van de ramen helemaal naar beneden geschoven worden. Het onderste deel doet dienst als balustrade. Deze ramen worden gemotoriseerd.

Dit systeem werd ontwikkeld als projectoplossing door de Nederlands Reynaers Partner Wijmoco voor het project Philips Lighting in Eindhoven. De voormalige kantoren van Philips werden getransformeerd tot 616 lofts en penthouses. Om maximaal te kunnen profiteren van het daglicht werden de gesloten geveldelen in dit gebouw vervangen door grote ramen van 3,5 bij 4 meter. Om toch een buitengevoel te creëren kan het middendeel van de ramen helemaal naar beneden geschoven worden. Het onderste deel dient dan als balustrade.

Verticaal schuivende raamsystemen (CP130-EVS) van deze afmetingen zijn geen gemeengoed in de woningbouw. Toch had Reynaers de expertise in huis. Ze leverden dit namelijk al voor cruiseschepen. Het schuifsysteem is doorontwikkeld zodat het aan de hedendaagse eisen voldoen.

Bent u architect en heeft u interesse om langs te komen? Contacteer onze Consultmedewerkers.

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Evenementen09-06-2022

Welke rol speelt de architect in 2050?

Evenementen02-06-2022

Don Bosco school bouwt circulaire gevel met aluminium ramen en deuren

Evenementen24-01-2022

Reynaers Aluminium trots op bijdrage aan Belgisch paviljoen voor Wereldtentoonstelling in Dubai