Kenniscentrum Roeselare wint Aluminium award voor Reynaers Aluminium

0904

Reynaers Aluminium won de Benelux Aluminium Award voor duurzaam renoveren met het project ‘Kenniscentrum Roeselare’. Het voormalige bankgebouw in het centrum van de stad kreeg een nieuwe bestemming als bibliotheek en kenniscentrum. BURO II & ARCHI+I  architecten ontwierpen de bijzondere Reynaers aluminium vliesgevel .

Kenniscentrum Roeselare werd opgebouwd uit het Reynaers Aluminium CW 50 draagprofiel dat voor meer stabiliteit dieper gemaakt werd.  Reynaers Partner ‘De Witte aluminiumconstructies’ maakte van dit project een paradepaardje door de vele technische uitdagingen tot een goed einde te brengen.

Reynaers Aluminium is erg vereerd met deze prijs die tweejaarlijks uitgereikt wordt door het Aluminium Center Belgium, de Federatie van Aluminium Constructeurs België (FAC) en het Nederlandse Aluminium Centrum en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG). De prijs wordt toegekend aan gerenoveerde woningen of gebouwen waar op een zinvolle en innovatieve manier aluminium wordt toegepast.

More news

Het nieuwsarchief doorbladeren
Awards25-11-2021

MasterPatio wint Archiproducts Design Awards 2021

Evenementen06-07-2021

Bouwen om af te breken. Een nieuwe circulaire bouwcultuur wordt ingezet.

Evenementen30-06-2021

Biennale Architettura 2021 Venetië: Belgisch Paviljoen