Materiaalgebruik

 

WIJ VERBINDEN ONSZELF TOT...

...HET STIMULEREN EN IMPLEMENTEREN VAN EEN DUURZAAM PRODUCTIEPROCES

Een duurzaam productieproces slaat niet alleen op de eigen activiteiten, maar ook op de processen bij onze klanten en leveranciers. De ‘Reynaflow’ IT oplossing is een intelligente workflow manager die productieprocessen optimaliseert volgens het principe van de ‘smart manufacturing’. Deze digitale productieomgeving creëert een efficiënte en papierloze werkvloer.

Reynaers is een grote voorstander van BIM (Building information Modeling). BIM laat het toe om vragen over energie-efficiëntie in een toekomstig gebouw te onderzoeken en analyseren. 

Reynaers analyseert en optimaliseert de duurzaamheid van zijn producten. Reynaers werkt met groene materialen. Aluminium is niet alleen sterk en licht, het is ook 100 % recycleerbaar. In tegenstelling tot andere materialen kunnen aluminium profielen gerecycleerd worden tot nieuwe zonder kwaliteitsverlies. Aluminium sluit daarmee de kringloop.

...HET BEWUST GEBRUIK VAN (RECYLCEERBAAR) MATERIAAL BINNEN HET BEDRIJF.

Naast het productieproces, besteden we ook op de werkvloer veel aandacht aan het bewust materiaalgebruik. Bovendien recycleren we actief binnen het bedrijf. We gebruiken steeds vaker herbruikbare laadbakken om onze profielen in te vervoeren en verminderen zo het gebruik van hout en karton.