Kleuren

Aluminium is zonder twijfel het materiaal om te gebruiken bij de constructie van hedendaagse gebouwen of woningen. Gekleurde ramen en deuren zorgen voor die toegevoegde waarde aan je woning. Ze combineren de buitenkant van je woning met het interieur. Meer dan 200 kleuren en 600 afwerkingen zijn mogelijk: een metaallook, geanodiseerde ramen, matt, gloss, of zelfs een coatex die laag in onderhoud is? Kiezen wordt niet gemakkelijk.

Bicolor lakken
Stel je voor dat je de buitenkant van je ramen wil matchen met de buitenkant van je woning en de binnenkant van diezelfde ramen met je gezellige interieur? Dan zijn bicolor ramen voor jou de oplossing. Reynaers Aluminium kan de buiten – en de binnenkant van je ramen lakken in verschillende kleuren naar keuze.

Gekleurde accessoires
Krukken, scharnieren en andere accessoires kunnen in dezelfde kleur gelakt worden als je ramen. Daardoor ontstaat een nog groter geheel dat naadloos aansluit bij de stijl van je woning.
 

 

Poederlakken
Om je profielen te kunnen kiezen in eender welke kleur biedt Reynaers Aluminium een speciale laktechniek aan: poederlak. Na het ontvetten en beitsen ondergaan de profielen een chemische conversiebehandeling. Vervolgens wordt elektrostatisch een thermohardende polyesterpoederlaag aangebracht. Ten slotte worden de profielen gebakken in een oven zodat de poeder kan samen smelten tot een kwalitatieve afwerking voor het aluminium. Om kwaliteit te garanderen wordt dit proces strikt opgevolgd en uitgewerkt volgens de Europese  ‘Qualicoat’ regels.

Anodisatie
De anodisatie oppervlaktebehandeling geeft de profielen een gecontroleerde oxidelaag. Die laag geeft de profielen een hoge bescherming en een natuurlijke look. Bij het anodisatieproces worden profielen ontvet en schoongemaakt alvorens ze in het chemische bad gestopt worden. Hier vindt een artificieel oxidatieproces plaats zodat de poriën van de aluminium zich openen. Daarna worden de profielen gekleurd in een ander bad. Ten slotte worden de poriën terug gesloten in een speciaal stoombad. Om de allerbeste kwaliteit te garanderen wordt deze speciale procedure uitgevoerd volgens de strikte richtlijnen van de Europese ‘Qualanod’ standaard.