Quadrivium

Quadrivium

In Heverlee werd een nieuw onderwijs- en practicumgebouw voor de groep Wetenschap en Technologie gerealiseerd. Het nieuwe gebouw is ontworpen door POLO Architects en heeft een totale oppervlakte van 7.750 m2.

Het gebouw heeft een auditorium met een capaciteit van 600 personen, seminarielokalen, practica en een cafetaria met ontmoetingsfaciliteiten. De grote gevelwand langs de centrale as zorgt voor een moderne uitstraling.

Een gebouw met een duurzaam karakter

Op vlak van duurzaamheid focust het ontwerp zich, naast het gebruik van duurzame technieken, ook op het integreren van duurzame principes. Zo werd er gelet op de compactheid, flexibiliteit en oriëntatie van het gebouw en werd er aandacht besteed aan de materiaalkeuze, geveldetails en het gebruik van groen in de omgeving.

Quadrivium gelegen in Leuven, België

Doordat het gebouw zich positioneert onder een schuine hoek ten opzichte van het bestaande campusgebouw, ontstaat er een ontmoetingsplein dat een aangename plaats vormt voor studenten en docenten. Deze buitenruimte zorgt voor leven op de campus en biedt ruimte voor studentenactiviteiten. In het ontwerp van het gebouw werden grote ramen gebruikt. Hierdoor vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Reynaers Aluminium vakman CS Raamconstructies koos voor de raamoplossing van MasterLine 8 HI. Deze oplossing biedt een maximaal comfort en een hoge veiligheid voor de eindgebruiker en biedt bovendien een enorme architecturale vrijheid met talrijke designvarianten. Met de HI en HI+ versies heeft het MasterLine 8 systeem hoogisolerende varianten die zelfs geschikt zijn voor passiefbouw.

“Tom Willemsen (CS Raamconstructies) vertelt enthousiast over de samenwerking met Reynaers Aluminium: “Zoals steeds verliep de samenwerking heel positief. Tijdens het project kwamen we enkele uitdagingen tegen waarvoor we een oplossing zochten met Reynaers Aluminium.””
Quadrivium gelegen in Leuven, België

Daarnaast koos de vakman voor ConceptSystem 77, een vlak deursysteem dat voldoet aan alle hoge eisen op het gebied van thermische isolatie, stabiliteit en veiligheid. Het systeem is de ideale oplossing voor grotere afmetingen en veeleisende projecten. Zo zijn de deuren beschikbaar in verschillende inbraakwerendheidsklassen (klasse 2 en 3) en zijn ze bestendig tegen brand en kogels. De gevel werd afgewerkt met het ConceptWall 50 HI gevelsysteem. Dankzij de minimale aanwezigheid van profielen zorgt dit voor een maximum aan lichtinval en onbeperkte creatieve vrijheid. Wat energie betreft, biedt het verschillende varianten in isolatieniveaus aan.

Locatie: 
Leuven, België