Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi

Benoy Architects

Midden op aarde, op het eiland Yas (Abu Dhabi), ligt Ferrari World Abu Dhabi: ’s werelds grootste overdekte themapark, ontworpen door het Londense architectenbureau Benoy en uitgerust met een dak in de rode kleur waar Ferrari bekend om staat. De vorm is rechtstreeks ontleend aan de klassieke dubbele curve van de Ferrari-romp, hetgeen een architectuur heeft opgeleverd die de taal, waarden en passie van het merk Ferrari zelf uitdraagt.

Voor de spectaculaire Ferrari World in Abu Dhabi heeft Reynaers bijna dertig nieuwe profielen, 12 nieuwe afdichtingen en tal van toebehoren ontworpen. De façade is gemaakt met een maatwerk-versie van CW86-EF. Voor de trechter is een maatwerk oplossing op een 3D stalen ondersteuningssysteem gemaakt. Het voetpad kent een maatwerk zonweringsoplossing, eveneens door Reynaers ontwikkeld.

Dergelijke maatwerk-oplossingen zijn uitzonderlijk, want heel vaak blijkt het mogelijk om met relatief kleine aanpassingen gebruik te maken van een van de bestaande systemen van Reynaers, die zich in veel situaties flexibel en veelzijdig tonen.

Constructeur: 
Jungbluth Alu Partners S.A.
Architecten: 
Benoy Architects
Locatie: 
Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten View on map
Andere partners: 
Aldar Properties (Investors) Six Construct (General contractors)
Gebruikte Reynaers-systemen: