Het energieverbruik doen dalen met Reynaers Aluminium

De Reynaers systemen zijn ontworpen om de koude buiten te houden tijdens de wintermaanden en warmte tijdens de zomer. De combinatie van thermische isolatie en luchtdichtheid vermindert de energieconsumptie en garandeert een optimale leefomgeving. Daarnaast zorgt het Brise Soleil zonweringgamma voor bescherming tegen oververhitting. Door deze systemen blijft elk gebouw koeler en vermindert de nood aan airconditioning. De Reynaers SOLAR systemen integreren fotovoltaïsche panelen om zonne-energie en dus hernieuwbare energie te verzamelen. Het complete Reynaers gamma is ontworpen om energie- en CO2 verbruik te doen dalen.

Thermische isolatie
Reynaers Aluminium systemen zijn thermisch isolerend. Het isolatieniveau van elk profiel wordt de U-waarde genoemd. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de mate van isolatie. Dat isolatieniveau ontstaat door middel van een thermische onderbreking tussen de binnenste en de buitenste profielen. Reynaers profielen worden uitgerust met een extra akoestische dichting om nog beter te isoleren en je woning te beschermen tegen binnenkomend lawaai.

De vernieuwende isolatietechniek van Reynaers verbindt de buitenste en binnenste isolatiekamers door met glasvezel versterkte polyamidestrips. Deze strips zorgen voor een thermische onderbreking. Hun breedte bepaalt ook hun mate van isolatie. Het design van deze isolatiestrips is belangrijk om de kwaliteit en sterkte van het profiel te garanderen.

Om aan te tonen in welke mate materiaal thermisch geïsoleerd is, wordt de U-waarde (voorheen K-waarde) gebruikt in de bouwindustrie. Hoe lager de U – waarde, hoe beter het materiaal bestand is tegen hitte en dus hoe beter de isolatie. Om een optimale match te hebben tussen je profielen en je glas, neem je best beide U-waardes van deze materialen in rekening. Zo bekom je de combinatie die jou het meeste energie bespaart!

Luchtdicht bouwen
Hoewel hedendaagse profielen een uitstekende isolatie hebben dankzij de thermische onderbreking, kan je je woning nog beter isoleren. Dit kan door je nieuwe ramen en deuren luchtdicht te laten plaatsen. Reynaers Aluminium is een expert op dat vlak.
 

Luchtdichtheid is een belangrijk aspect van een energiezuinige woning. Daarom plaatsen Reynaers vakmannen je ramen en deuren luchtdicht met Reynaconnect. Dit systeem garandeert een luchtdichte plaatsing van je schrijnwerk. Dankzij de kennis en expertise van de Reynaers vakmannen geniet je in geen tijd van je lage-energie of passiefwoning.

Zonenergie
Reynaers ziet duurzaamheid als de belangrijkste trend in de bouwindustrie. Daarom investeert Reynaers voortdurend in groene technologie en verbetert het de thermische isolatie van de systemen.

Ook de installatie van zonwering is een goede oplossing om geld uit te sparen op je energierekening. Zonwering houdt de felste zon tegen en voorkomt oververhitting. Dit zorgt ervoor dat de ruimtes in je woning koeler zijn tijdens de zomermaanden en je geen airconditioning nodig hebt.