Avalon

Visualiseer - Evalueer - Ervaar

AVALON, de Virtual Reality (VR) simulatieruimte op de Reynaers Campus in Duffel, laat toe om toekomstige gebouwen te bezoeken in een virtuele omgeving. Beeld je in dat je virtueel doorheen een gebouw kan lopen dat zich slechts in de ontwerpfase bevindt. Samen met de betrokken partners, kan je navigeren door de verschillende ruimtes, de afmetingen van ramen en kamers aanpassen, de kleur van je materialen kiezen en het design van het gebouw optimaliseren.

Voor wie?

De AVALON VR-ruimte is een unieke tool voor de visualisatie van projecten en vormt een ideaal discussieplatform voor de architect, bouwheer, raamfabrikant en de Reynaers experts. AVALON is een hoogtechnologische VR simulatieruimte die speciaal werd ontworpen om architecturale toepassingen tot leven te roepen.

 

Wat kan Avalon betekenen voor uw project?

Elk architecturaal project dat werd ontworpen in veel voorkomende softwareprogramma’s (Sketchup, Vectorworks, Archicad, Revit, enz), kan door middel van krachtige real-time processoren in AVALON opgeladen en geprojecteerd worden. De Reynaers operator zorgt voor de omzetting van het project naar een 3D model dat geschikt is voor visualisatie in AVALON.

Bezoekers van AVALON kunnen de instellingen van het project zelf aanpassen met behulp van een afstandsbediening. De operator kan dan weer design aanpassingen aan het model doorvoeren. Architecten, investeerders en andere bezoekers worden ondergedompeld in deze 3D ervaring die hun architecturale dromen doet uitkomen. 

Concept model: ‘Jaspers-Eyers Architects’

HOE WERKT AVALON?

AVALON is een hoogtechnologische VR simulatieruimte die speciaal werd ontworpen om architecturale toepassingen tot leven te roepen. Tot 8 personen kunnen AVALON tegelijkertijd bezoeken. Om van een optimale virtual reality ervaring te genieten, omvat de ruimte 5 wanden waarop gelijktijdig wordt geprojecteerd. Hierdoor wanen bezoekers zich daadwerkelijk in het project en kunnen zich er ook in voortbewegen. Gespecialiseerde 3D brillen registreren de bewegingen en controleren de real-time verwerking van de projecties. Om de beleving extra levendig te maken, worden de beelden in hoge resolutie gerealiseerd door 25 projectoren die gebruik maken van hoogstaande lasertechnologie. 

Elk architecturaal project dat werd ontworpen in veel voorkomende softwareprogramma’s (Sketchup, Vectorworks, Archicad, Revit, enz), kan door middel van krachtige real-time processoren in AVALON opgeladen en geprojecteerd worden. De Reynaers operator zorgt voor de omzetting van het project naar een 3D model dat geschikt is voor visualisatie in AVALON. Bezoekers van AVALON kunnen de instellingen van het project zelf aanpassen met behulp van een afstandsbediening. De operator kan dan weer design aanpassingen aan het model doorvoeren. Architecten, investeerders en andere bezoekers worden ondergedompeld in deze 3D ervaring die hun architecturale dromen doet uitkomen.

GEBRUIK AVALON DOORHEEN HET DESIGNPROCES

Gebruik AVALON doorheen het designproces

Evaluatie van het concept

Bouwprojecten die zich in de beginfase bevinden kunnen in AVALON tegelijkertijd gevisualiseerd, getest en aangepast worden. Bekijk de 3D modellen van dichtbij en pas onmiddellijk aan waar nodig. Door het real-time design kunnen verschillende profielvarianten uitgetest worden, wat uiteindelijk zorgt voor de nodige tijd- en kostenbesparing bij elk project. 

SOFTWARE: SketchUp, Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk 3DS Max, Enscape 

Ziekenhuis AZ Sint-Maarten:
Architect: VK Architects & Engineers 
Beeld: Engie Axima

Technische evaluatie & BIM

3D modellen kunnen van dichtbij bekeken worden om alle technische problemen te evalueren en te bespreken. Virtual Reality en de technologie die wordt toegepast in AVALON zorgen voor het visualiseren, begrijpen en evalueren van technisch complexe projecten. Het opsporen van fouten in de bouwplannen in de ontwerpfase zorgt voor een gevoelige verlaging van de kosten en verhoogt de efficiëntie van het bouwproces.

 

SOFTWARE: Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk Navisworks

KWALITEITSEVALUATIE VAN HET DESIGN 

Virtual Reality maakt het mogelijk om te bewegen in een gesimuleerde omgeving en om elk aspect van dichtbij te bestuderen. Het design van een gebouw kan geëvalueerd worden door middel van de navigeerbare renders. Binnen de VR omgeving kunnen verschillende aspecten in het ontwerp aangepast worden: natuurlijke of artificiële lichtinval, plaatsing van meubels en de gebruikte materialen. Bekijk de diverse opties en kies de oplossing die het beste past bij het project in kwestie.  

SOFTWARE: Unreal Engine 4